Conditii calatorie Grecia iulie 2020 - Formular Grecia 2020

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Grecia

01.07.2020

Condiţii călătorie Grecia iulie 2020. Formular Grecia 2020. Ministerul Afacerilor Interne a transmis o atenţionare de călătorie pentru toţi românii care merg în Grecia, precizând că accesul rutier este permis printr-un punct unic de trecere a frontierei bulgaro-elene (Kulata-Promachonas).

Condiţii călătorie Grecia iulie 2020. Formular Grecia 2020. Mesajul transmis de MAE

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară”, anunţă MAE.

Formularul electronic se completează AICI

Condiţii călătorie Grecia iulie 2020. Formular Grecia 2020. Teste pentru coronavirus

În ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu coronavirus.

Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Condiţii călătorie Grecia iulie 2020. Formular Grecia 2020. Măsuri de prevenţie

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție:

  • purtarea măștii
  • dezinfectarea mâinilor
  • distanțarea socială

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Asistenţă consulară

Condiţii călătorie Grecia iulie 2020. Formular Grecia 2020. Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al:

  • misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222
  • Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Condiţii călătorie Grecia iulie 2020. Formular Grecia 2020. MAE recomandă consultarea paginilor de internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Citeşte şi Blue Air are un nou director comercial

 

 

Citiți și despre:

  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Valabilitatea paşapoartelor, extinsă la 10 aniValabilitatea paşapoartelor, extinsă la 10 ani De vineri au intrat în vigoare modificările aduse Legii 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, modificări inițiate de către Ministerul Afacerilor Interne și […]
  • Teste coronavirus. Anunțul făcut de Crucea RoșieTeste coronavirus. Anunțul făcut de Crucea Roșie Teste coronavirus. Crucea Roşie Română a anunţat că a cumpărat 10 aparate de testare rapidă Covid-19 şi 300 de kituri de testare. Acestea au fost achiziționate din donaţia OMV Petrom de 1 milion de euro. […]
  • Conditii de calatorie in GreciaCondiții de călătorie în Grecia Ministerul Afacerilor Externe a făcut ieri noi precizări cu privire la condițiile de călători în Grecia. Potrivit informațiilor comunicate în mod public ieri, 11 iulie, de către autoritățile elene, prin […]
  • Bobotează 2020 tradiții. Obiceiuri pe care trebuie să le respectămBobotează 2020 tradiții. Obiceiuri pe care trebuie să le respectăm Bobotează 2020 tradiții. În fiecare an, pe 6 ianuarie, creştin-ortodocşii sărbătoresc Boboteaza sau Botezul Domnului. Botezul Domnului reprezintă sărbătoarea care încheie așa-numitele sărbători de iarnă, care […]