Stiri: Social

Avertizare de calatorie MAE iulie 2021

Condiţii călătorie Spania: Anunţul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

22.06.2021

Condiţii călătorie Spania. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile spaniole au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Spaniei pentru persoanele care sosesc din România. Noile măsuri se aplică începând cu data de 21 iunie 2021.

Astfel, începând cu data de 21 iunie 2021, ca urmare a deciziei autorităţilor spaniole, România nu se mai află în categoria statelor cu risc de infectare.

Cetăţenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior:

  • certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19
  • test negativ PCR sau antigen
  • certificat de recuperare post-COVID-19

Condiţii călătorie Spania. Formular privind starea de sănătate

Totodată, MAE mai precizează că rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate. Acest lucru se poate realiza prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet spth.gob.es.

Pasagerii minori

În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore. Acesta va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”. De asemenea, utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat.

Condiţii călătorie Spania. Asistenţă consulară

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Madrid +34/917.344.004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu situaţii deosebite, cu caracter de urgenţă (ex.: decese, accidente cu victime, situaţii de pericol, calamităţi sau cu caracter extraordinar) au la dispozitie telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare: +34/669.362.202.

Citeşte şi Paşaport vaccinare COVID. Cum va funcţiona certificatul verde de liberă circulaţie?