Conditii calatorie Turcia

Condiţii călătorie Turcia: Anunţul făcut de MAE

30.12.2020

Condiţii călătorie Turcia. Ministerul Afacerilor Externe anunţă că începând cu data de 29 decembrie 2020, ora locală 21:00, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, rutieră, feroviară sau navală, au obligaţia de a prezenta la îmbarcarea în aeronavă (în cazul persoanelor care călătoresc pe cale aeriană), respectiv la intrarea pe teritoriul Republicii Turcia (pentru persoanele care călătoresc pe cale rutieră, feroviară şi navală) un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Condiţii călătorie Turcia. Excepţii

Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării, la intrarea sau la tranzitarea acestui stat, a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Turcia, sunt copiii cu vârsta sub 6 ani.

Controale de sănătate

La intrarea în Turcia, vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19, vor fi efectuate gratuit teste moleculare tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Condiţii călătorie Turcia. Intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetăţenii români este permisă cu următoarele documente de călătorie româneşti:

  • Paşaport diplomatic
  • Paşaport diplomatic electronic
  • Paşaport de serviciu
  • Paşaport de serviciu electronic
  • Paşaport simplu;
  • Paşaport simplu electronic
  • Paşaport temporar

Citeşte şi eMAG, amendată de Consiliul Concurenţei cu 6,7 milioane de euro

 

 

 

 

Citiți și despre: