Stiri: Companii

Noul conector T1 de la HARTING

02.04.2021

T1 de la HARTING, dedicat pentru aplicații industriale. Standardul SPE deschide o nouă direcție pentru conectivitate. Conectorul T1 de la HARTING este conectorul SPE ales pentru aplicații industriale. HARTING are 7 decenii de experiență în crearea de conectori pentru mediul exigent al fabricilor, împreună cu alte aplicații industriale. Folosind experiența lor în crearea unor conectori de top, HARTING a reușit să înțeleagă nevoile utilizatorului industrial. Ca urmare, conectorul HARTING T1 este în prezent singurul conector Ethernet Single Pair aprobat de standardul IEC-63171-6 pentru utilizare în mediul industrial.

HARTING T1 este un conector cu 2 poli care a fost conceput de la început pentru a utiliza un cablu de rețea single pair dedicat. Conectorul T1 este suficient de mic încât să poată fi montat pe dispozitive compacte, cum ar fi senzori și controlere de acționare, și totuși suficient de robust pentru a supraviețui mediului dur din fabrici.

Nu numai că va permite conectivitatea completă între senzorii montați pe utilaje și cloud, ci este și proiectat pentru a furniza energie dispozitivului conectat. Folosind tehnica Power over Data Line (PoDL), conectorul T1 poate furniza o putere de 50 de wați, eliminând necesitatea alimentării dispozitivelor la nivel local și reducând foarte mult necesitatea de cablu și echipamente.

Această capacitate de a combina date și energie într-un singur cablu cu diametru mic oferă clienților posibilități enorme de a economisi spațiu. Echipamentele necesare deplasării rapide sau cu frecvență mare, cum ar fi roboții industriali, pot beneficia de reducerea greutății oferită de Ethernet Single Pair.

Impactul pe care îl poate avea conectorul T1 cu greutate redusă se simte în afara mediului tradițional din fabrică. Beneficiile SPE au găsit clienți dornici în industria feroviară, unde economiile de spațiu și masă pot oferi beneficii financiare semnificative în comparație cu sistemele tradiționale de cablare.

T1 a fost conceput într-un stil familiar operatorilor care au folosit generațiile anterioare de conectori. În forma sa cea mai simplă, T1 este disponibil drept un dispozitiv IP20 care are un factor de formă mai mic decât toți conectorii pe care este destinat să-l înlocuiască. Cu toate acestea, așa cum am văzut, interfața standard cu 2 poli va fi disponibilă în carcasele conectorilor M8 și M12.

Familia T1 este acum disponibilă în oferta Aurocon COMPEC, distribuitor autorizat RS Components, cu următoarele opțiuni de montare: conectori de montare PCB (Nr. stoc. RS: 203-9051) și conectori pre asamblați pe cablu de 5m (Nr. stoc RS: 203-9057). Pentru a completa setul de opțiuni, COMPEC pune la dispoziție și cablul SPE Cat5 S/FTP pentru o flexibilitate sporită în alegerea lungimii de operare.

HARTING este un producător lider de conectivitate industrială. Accesați ro.rsdelivers.com pentru a alfa mai multe despre familia T1 și descoperiți modul în care conectorul industrial SPE aprobat de IEC vă poate revoluționa rețeaua din fabrică.

 Aurocon COMPEC SRL

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS ComponentsSICKMURR Elektronik, STASTOHitachi

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/tehnologia-lora/