Stiri: Constructii

Confederația CONCORDIA susține eliminarea impozitului pe construcții speciale

04.09.2015

Confederația Patronală Concordia este de părere că impozitul perceput pentru construcțiile speciale ar trebui eliminat. În opinia reprezentanților Concordia menținerea acestui impozit poate atrage efecte negative care pot afecta economia românească pe viitor.

Reprezentanții Confederației Patronale Concordia sund de părere că acest tip de impozit perceput pentur construcțiile speciale este nesimilabil pentru actualele măsuri economice, cât și că valorile pe care le susține nu sunt sustenabile. De la bun început introducerea acestui tip de impozit a fost o greșeală.

Această măsurp inoportună a adus pentru economia României doar efecte negative fiind o măsură cu atât mai inoportună și prin reintroducerea în noul Cod Fiscal. Reprezentanții Confederației Patronale Concordia cât și mediul de afaceri, la modul general, nu au avut ocazia să își ofere propriile evaluări cu privire la acest tip de impozit autorităților române.

Astfel, Concordia este de părere că menținerea impozitului pentru construcțiile speciale poate pune în pericol o serie de viitoare proiecte viabile și benefice economiei românești. Dacă acest impozit este menținut se poate forma un cerc vicios în care investițiile beneficei economiei țării ar putea fi amânate pe o perioadă nedeterminată sau chiar eliminate definitiv.

Astfel, pot fi pierdute sume importante care pot ajunge la bugetul de stat, totodată se pot pierde locuri de muncă noi lucru care ar aduce un efect negativ asupra populației României.

Confederația Patronală „CONCORDIA” este persoană juridică română de drept privat, fără caracter politic, fără scop patrimonial, nonguvernamentală, autonomă și independentă. Ea are structură federativă fiind constituită din organizaţii patronale ai căror membri își desfășoară activitatea în sectoare importante ale economiei româneşti: energie electrică şi termică, petrol şi gaze, minierit, industrie auto, industria cimentului, echipamente casnice, comerţ, actvităţi financiare şi bancare, activităţi de consultanţă şi inginerie.