Stiri: Social

Conferinta Arhitectii Educatiei 2018

Conferința Arhitecții Educației 2018 are loc pe 17 noiembrie

16.11.2018

Conferința Arhitecții Educației 2018. Dacă vorbim despre abilități pentru viitor, am putea să fim tentați să considerăm că doar competențele digitale vor mai conta. Însă, cetățenii activi care demonstrează gândire critică și creativă, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a inova, de a opera la nivel global, educați din punct de vedere financiar și buni comunicatori vor fi cei care vor prospera cu adevărat.

Pe 17 noiembrie 2018, Fundația Noi Orizonturi a anunțat că organizează la Cluj-Napoca conferința Arhitecții Educației.

Conferința Arhitecții Educației 2018. Abilități pentru viitor

Conferința, ajunsă la cea de-a treia ediție, are ca temă: Construim abilități pentru viitor, oferind o platformă de dezbatere și explorare a unei soluții viabile pentru a transforma școala românească și a oferi o educație mai bună: învățarea prin serviciu în folosul comunității (service learning).

Conferința Arhitecții Educației 2018 este parte integrantă a proiectului “ReSursa de Service Learning”, susținut prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

Conferința Arhitecții Educației 2018. 280 de profesori

Nu mai puțin de 280 de profesori și specialiști în educație din țara noastră, dar și din state cu tradiție în această abordare a educației, precum Argentina sau Lituania, se vor aduna la Cluj pentru a identifica modul în care putem face învățarea relevantă și a integra această nouă perspectivă în sistemul actual de învățământ.

Aceștia vor susține prezentări și ateliere practice axate pe:

  • comunitate ca spațiu de învățare
  • motivarea elevilor să învețe
  • importanța erorii în învățare
  • Școala Altfel pe tot parcursul anului

Agenda evenimentului și mai multe informații despre conferință pot fi citite pe site-ul fundației, organizatorul evenimentului.

Conferința Arhitecții Educației 2018. Ce spun organizatorii?

”Suntem conștienți de problemele cu care se confruntă profesorii și directorii în școlile din România. Știm că nu există un singur răspuns corect sau o singură rezolvare. Dar, ce putem să facem noi este să le oferim un spațiu sigur în care să dezbată idei, să intre în contact cu abordări pedagogice relevante și să experimenteze modele colaborative de lucru la clasă. Avem încredere că oamenii care sunt astăzi la catedră pot și doresc să schimbe modul de predare, iar noi suntem aici să îi ajutăm în acest proces”, a declarat Sorana Pogăcean, coordonatorul de formare și mentorat al fundației.

Citește și Romanian Food and Agribusiness Conference 2018. Subiectele dezbătute