Stiri: Companii

Conferința “Fondul pentru Mediu. Provocările Anului 2017″ are loc pe 27 septembrie

02.09.2016

BusinessMark Events Management, alături de Deloitte România și Reff & Asociații, organizează pe 27 septembrie conferința “Fondul pentru Mediu. Provocările Anului 2017”. Evenimentul are loc la aproape două luni după intrarea în vigoare a noilor modificări şi va analiza impactul noilor modificări asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor ce trebuie plătite la Fondul pentru Mediu.

„Politica comunitară de mediu a devenit una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene, România riscând să fie la un pas de deschidere a procedurii de infringement în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Ca urmare a blocajului de pe piața națională, referitor la gestionarea deșeurilor și a imposibilității atingerii obiectivelor de reciclare/valorificare stabilite de către Uniunea Europeană, începând cu 30 iunie 2016 au fost aduse modificări contribuțiilor la Fondul pentru mediu”, au explicat organizatorii evenimentului.

Conform acestora, din aceste motive, agenții economici care vor cunoaște și vor asigura îndeplinirea obligațiilor relevante, se vor situa într-o poziție avantajoasă în viitoarele controale ale autorităților de mediu.

Printre temele dezbătute în cadrul evenimentului se numără:

– Noua fizionomie a transferului de responsabilitate: care este actualul raport juridic dintre operatorul de transfer de responsabilitate (“OTR”) și generatorul de deșeuri?

– Elemente contractuale de protecție a operatorilor economici generatori de deșeuri: la ce să fim atenți când semnăm un contract cu un OTR?

– Cum efectuăm corect trasabilitatea deșeurilor?

– Taxa pentru ambalaje: cine și când o datorează conform noilor prevederi legale?

– Se mai taxează bunurile destinate dezmembrării?

– Care este tratamentul fiscal al noii taxe pentru uleiurile industriale?

– Aveți obligația să vă înregistrați la ANPM pentru achiziționarea echipamentelor electrice și electronice (“EEE”) a produselor ce conțin baterii sau acumulatori?

– Când trebuie să plătim taxa pentru deșeurile de EEE-uri și de baterii/acumulatori?

– Sunteți obligat să implementați un sistem de colectare a deșeurilor de EEE?

Specialiștii care vor dezvolta tematicile propuse sunt:

– Mihai Petre, Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România
– Silvia Axinescu, Avocat, Reff & Asociații
– Daniela Neagoe, Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România