Stiri: Economie

Conferinţa “Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020” va avea loc pe 15 aprilie

12.04.2016

Pentru mediul de afaceri din ţara noastră, fondurile europene și schemele de ajutor de stat sunt surse de finanţare esenţiala. În plus, creșterea gradului de absorbție este o miză importantă pentru România, în condiţiile în care în bugetul multianual 2014-2020, ţara noastră are alocate 43 de mld. euro, dintre care 22,9 mld. euro pentru Politica de Coeziune și 19,7 mld. euro pentru Politica Agricolă.

„Schemele de ajutor de stat sunt o soluție viabilă de investiție, multe companii beneficiind de fonduri nerambursabile. În ultimii 6 ani au fost alocate, prin acorduri de finanțare, aproximativ 1 mld. de euro și s-au creat prin investițiile realizate peste 25.000 de locuri de muncă. Pentru 2014-2020 au fost alocate 1,2 miliarde euro, iar ajutorul de stat acordat de statul român unui beneficiar poate ajunge până la 50% din cheltuielile investiției și la o valoare de 37,5 milioane euro”, conform BusinessMark.

În acest context, BusinessMark organizează cea de-a II-a ediţie a conferinței “Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020”, conferinţă ce va avea loc pe data de 15 aprilie, la Hotel Radisson Blu din București.

Evenimentul reprezintă un prilej bun de analiză şi dezbatere a situaţiei accesării  fondurilor europene și a ajutoarelor de stat, a oportunităţilor şi a perspectivelor pentru perioada 2014-2020. Conferinţa va reuni reprezentanţi de marcă din: Guvern și ministerele de resort, Autorităţile de Management, companii mari şi IMM-uri care au implementat/ implementează proiecte sau doresc să acceseze fonduri europene și ajutoare de stat, experţi, investitori, bănci şi companii de consultanţă.

Printre speakerii care au confirmat prezenţa se numără:

Carmen Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene
Claudia Ionescu, Șef Departament Promovare Regională și Investiții, Programul Operațional Regional București-Ilfov
Radu Grațian Ghețea, Președinte CEC Bank, Președinte de onoare Asociația Română a Băncilor
Mirela Dobre, Expert Direcția Generală Analiză Programare Evaluare, Ministerul Fondurilor Europene
Bogdan Hossu, Director General, Wise Finance Solutions
Oana Stoenescu, Director de Vânzări, Garanti Leasing
Çağatay Suner, Director General, Glasscorp, parte a Șișecam Group
Roland Toma, Consultant Fonduri Europene, Wise Finance Solutions