Slide

Stiri: Agricultura

Conferința ”Meat & Milk 2015” va avea loc pe 3 iunie

07.04.2015

Pe data de 3 iunie, la Poiana Brașov, va avea loc EXPO – Conferința Internațională Meat & Milk 2015. În cadrul evenimentului, participanții vor avea oportunitatea de a discuta cele mai acute probleme ale momentului, de a interveni cu întrebări și opinii în timpul prezentărilor și dezbaterilor.

”Punem lacăt sau deschidem perspective? Aceasta este întrebarea pe care fermierii și procesatorii din industriile de carne și lapte ale României și-o pun în această perioadă dificilă pentru întregul mediu de afaceri”, au afirmat organizatorii evenimentului.

În prima parte a evenimentului va avea loc o ședință generală în care, după deschiderea oficială, doamna Viorica Dăncilă – Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, precum și un reprezentant al MADR vor face o radiografie a stării de fapt a celor două sectoare, urmând să anunțe ultimele măsuri luate la nivel comunitar și național, pentru a depăși problemele existente în aceste industrii.

După aceea, speakeri din cadrul unor companii de top din domeniul tehnologic și bancar vor prezenta cele mai noi utilaje și echipamente destinate fermierilor și procesatorilor, precum și cele mai noi oportunități de finanțare din domeniu.

Programul evenimentului continuă cu  trei workshop-uri: ”Ferma de carne și lapte: Ferma viitorului=Retehnologizare și Performanță”, ”Carne – Procesatori: Noi resurse, noi tehnologii, noi piețe” și ”Lapte – Procesatori: Performanța într-un mediu economic instabil”

Fiecare workshop conține câte cinci prezentări în care speakerii vor prezenta cele mai inovatoare tehnologii, materii prime, servicii, sisteme și echipamente de gestionare a riscului de sănătate a animalelor și siguranță alimentară, produse de finanțare destinate special fermierilor și procesatorilor, tehnologii sustenabile și de furnizare a energiilor regenerabile.

Fiecare workshop se va încheia cu o dezbatere, urmând ca după aceea participanții să efectueze vizite de documentare în ferme și unități de procesare a cărnii și laptelui.

Pentru mai multe informații legate de conferință accesați site-ul www.meat-milk.ro.