Stiri: Sanatate

modele de buna practica

Modele de bună practică în administrarea spitalelor

18.07.2023

Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a anunțat în cadrul conferinței „Modele de bună practică în administrarea spitalelor – Rolul autorităților locale” de la Bistrița Năsăud că, cea de-a 29-a ediție a Conferinței Europene pentru Managementul Sănătății va avea loc pentru prima dată într-o țară est-europeană. Conferința este organizată de:

  • Asociația Europeană pentru Managementul Sănătății (EHMA)
  • în parteneriat cu Ministerul Sănătății din România şi Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate.

Conferința va avea loc în perioada 5-7 iunie 2024, la Bucureşti.

Conferința Europeană pentru Managementul Sănătății

Conferința Europeană pentru Managementul Sănătății are o tradiție de realizare a unei punți între cercetare și practică în domeniul managementului sănătății. Instituții, cercetători și profesioniști de renume mondial se vor reuni la București în 2024 pentru:

  • a face schimb de idei și modele de bună practică
  • pentru a prezenta rezultatele cercetărilor realizate din domeniul managementului sănătății.

„Sunt onorat că România a fost aleasă ca următoarea țară gazdă a Conferinței EHMA. Am adoptat mai multe măsuri în ultimul an pentru a dezvolta managementul sănătății din țara noastră şi pentru a oferi noi oportunități educaționale profesioniștilor din domeniu. Conferința Europeană pentru Managementul Sănătății ne va permite să dezbatem modele de bună practică alături de restul colegilor noștri europeni.” a declarat Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila.

„Conferința EHMA pune accentul pe practici inovatoare și oferă un spațiu unic pentru a face schimb de cunoștințe privind modalitățile de conducere, gestionare și organizare a serviciilor de sănătate și de conducere a sistemelor de sănătate în vremuri de transformare constantă.” – Prof. Sandra C. Buttigieg, președintele Asociației Europene pentru Managementul Sănătății.

Citește și Asigurările voluntare de sănătate în continuă creștere