Stiri: Companii

Conferința Pria AML&Compliance 2023.

Conferința Pria AML&Compliance Romania 2023 are loc pe 27 iulie

25.07.2023

Conferința Pria AML&Compliance 2023. În timpul conferinței anuale Pria AML&Compliance România, care va avea loc în acest an în 27 iulie 2023 de la 9,30, organizată de PRIAevents, lectorii vor vorbi despre cele mai noi și mai bune soluții pentru aplicarea AML Regulations, conformitatea și provocările etice, inclusiv anticorupție, protecția datelor și gestionarea riscurilor.

Agenda evenimentului include, de asemenea, diferite studii de caz, împreună cu discuții și exemple din cele mai bune practici. Astfel în fiecare an se trec în revistă noutățile și se găsesc soluții pentru diverse situații întâlnite de către participanți în activitatea lor. Evenimentul va avea loc la ARCUB în strada Lipscani 84-90.

Pentru înregistrare puteți completa formularul de aici. https://priaevents.ro/inregistrare-pria-amlcompliance-romania-in-27-iulie-2023-de-la-930-la-arcub/.

Conformare și etică

Rolul conformității și al eticii continuă să evolueze rapid la nivel mondial, companiile acordând mai multă atenție decât oricând integrității și având programe de conformitate anticorupție care sunt în conformitate cu cele mai bune practici internaționale.

Această conferință complexă care va reuni reprezentanți ai autorităților de reglementare, ofițeri de conformitate, asociații, avocați, auditori, consultanți, reprezentanți ai industriei financiare, profesii liberale, dar și reprezentanți ai altor sectoare de business, top manageri și antreprenori pentru a participa la un bogat schimb de idei și experiențe. Atfel vor identifica și vor găsi soluții la problemele emergente în domeniul AML, dar vor afla și despre riscurile noi care se pot crea datorită dezoltării continue a tehnologiei.

De asemenea, vor participa și avocați care vor trata aspectele AML și White Collar și reprezentanți ai unor companii IT care sunt specializate în soluții AML și în securitatea cibernetică.

Sectoarele care vor participa în audiență: servicii bancare, asigurări, instituții financiare, fonduri de investiții, contabilitate, fonduri de pensii, imobiliare și dezvoltatori imobiliari, Companii IT, reprezentanți cripto-monede, servicii poștale și curierat, avocați, notari, consultanți, plăți online, profesii liberale și autorități.

Conferința Pria AML&Compliance 2023. Agendă

9,30-10,00 – Welcome Coffee Break și înregistrarea participanților

10,00-12,45 – Panel interactiv – AML – Principalele aspecte pentru România și UE/ Noutăți/Studii de caz/Analize

Teme de dezbatere

·Strategia națională de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului. Raportul anual al ONPCSB

·Instituțiile de plată. Principalele probleme și riscuri. EBA Guidance

·Înființarea Autorității AML la nivel de UE. Când? Cum și ce trebuie să știm?

·Când și ce modificări noi privind legislația AML vor intra în vigoare în România?

·A 5-a directivă AML. Legea nr. 129/2019. The Risk Based Supervision Guidelines 2016/1675 / Commission Delegated

·Regulations (EU) 2019/758 //and2016/1675 . Stadiu Actual.

·A 6-a Directiva AML în România? Evaluarea Moneyval. Recomandările GAFI

·Sectorul financiar și reglementările AML. Cunoașterea clienților dvs. și de ce, când și cum raportați tranzacții suspecte?

·Standarde internaționale în domeniul AML / CFT. Obligațiile statelor și sistemelor financiare / jurisdicțiilor din acest domeniu

·Rolul unui auditor și modul în care acesta este combinat cu rolul ofițerului de conformitate în investigațiile interne

·Tehnologiile emergente și riscurile AML implicate

·Regulamentul AML pentru cripto. Raportul ABE și Regulamentul delegat al Comisiei (UE) 2018/1108

·EU Whistleblower Directive – viziune internațională și cele mai bune modalități de a fi implementate în legislația română

·Evoluțiile White Collar în România

·Noi evoluții ale legislației AML în România și impactul asupra profesiilor liberale

·Tehnologia și rolul ei – Soluții Anti-Money Laundering & Security Intelligence

·Criminalitatea cibernetică și furtul cibernetic în România. Cum pot fi pregătite companiile?

·Mecanismul de prevenire a corupției – protejarea integrității dumneavoastră

·Programe de conformitate – Cele mai bune practici și reglementări anticorupție în România

12,45 -13,15 Q&A

Avantaje pentru participanți

”Pria AML&Compliance Conference România reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în aplicarea, respectarea și reglementarea prevederilor AML în Romania.

În cadrul conferinței online Pria AML&Compliance România veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați”, au anunțat organizatorii.

Acest eveniment poate fi considerat un training extrem de util pentru cei care lucrează în fiecare zi ținând cont de schimbările destul de rapide în ce privește legislația AML în România și UE.

Citește și Noi servicii medicale decontate de CNAS de la 1 iunie 2023