Stiri: Agricultura

Conferinţa „Produsul Românesc şi valoarea lui pe piaţă” va avea loc în perioada 15-16 iunie

17.05.2016

Expo Conferinţa „Produsul Românesc şi valoarea lui pe piaţă” va avea loc în perioada 15-16 iunie 2016, la Hotel Sport din Poiana Brașov. Evenimentul este organizat de revista RO.aliment, iar timp de două zile, peste 200 de specialiști, circa 100 de companii din industria de profil și reprezentanții asociațiilor și organizațiilor din industria alimentară vor iniția un dialog deschis despre politici alimentare, despre plusurile și minusurile Legii 321, dar și despre eficientizarea și optimizarea lanțului scurt producător – procesator – retailer.

Prima ediție a conferinţei va reprezenta un bun prilej prin care reprezentanții autorităţilor, producători, procesatori, furnizori de tehnologii și servicii, vor putea discuta pe tema problemelor actuale care aduc efervescență și framântări la nivel de industrie „ Cum definim şi promovăm produsul românesc”, „Contextul regional și mondial în care evoluează produsul românesc”, „Ultimele inovații tehnologice sau de reducere a costurilor” ori „Cadrul legislativ românesc și european care ne omoară sau ne ridică afacerile” sunt doar câteva din punctele importante ale agendei evenimentului.

“În zilele noastre, sectorul alimentar românesc este într-o rapidă creștere stimulată și de schimbările frecvente în comportamentul de consum al românilor. Ideea acestei conferințe este de a pune în contact direct leaderii industriei alimentare cu oficialitățile. Va fi un prilej de expunere a tuturor problemelor, opiniilor sau viziunilor companiilor din industrie. Participanții vor avea posibilitatea de a afla tot ce este nou în domeniu, fie că vobim de tehnologii, servicii, cercetare sau tendințe de piață. Avem încredere în potențialul produsului românesc, si de aceea ne dorim ca cei prezenți la conferință să fie cât mai bine informați, iar afacerile lor să facă față cât mai bine provocărilor și să profite din plin de oportunitățile ivite”, a afirmat Claudia Bocean, publisher ro.Aliment, inițiatorul și organizatorul conferinței.

La începutul evenimentului, vor avea loc două ședințe plenare pe teme precum “Cum definim si promovam produsul românesc?”, “Producem în România, dar mâncăm din România?”, la care vor avea intevenții invitați speciali ca Laurențiu Rebega membru Parlamentul European, Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu și Sorin Chelmu, Secretar de Stat al Guvernului, precum și reprezentații asociațiilor din industria alimentară și retail.

De asemenea, a doua parte a primei zile va fi dedicată workshop-urilor tematice desfășurate în paralel, în care pe lângă prezentări de produse și servicii, invitații și vorbitorii vor genera discuții interactive din fiecare sector legume-fructe-băuturi, lapte, carne-pește-ouă, dulciuri-panificație.

Punctul de atracție al evenimentului va fi secțiunea Business Academy, unde participanții vor asista la prezentări despre ultimele cercetări şi inovaţii din domeniu.

Structura evenimentului:

– Sedinţe Plenare – în dimineţile zilelor de 15 şi 16 iunie.
– Patru Paneluri dedicate sectoarelor de legume-fructe, carne-peşte-ouă, lapte şi produse din lapte, dulciuri şi panificaţie.
– Dezbatere la fiecare final de panel pe o temă actuală stabilita de comun acord cu asociaţiile profesionale representative pentru fiecare sector în parte.
– Business Academy – Un concept novator, în care specialiştii vor impartaşi din experienţa acumulată. Vor susține prezentări invitați de referință: profesori doctori universitari, experţi în management, specialişti din industria alimentară, specialişti in coaching, experţi în etică alimentară, top manageri, invitaţi externi. La final va avea loc “Ora de bun gust”, constând în degustarea de produse românesti și desemnarea titlului de “Gustul ales”.
– Zona de standuri expozitionale, organizată pe terasă, acolo unde participanţii pot degusta cele mai gustoase produse alimentare romaneşti.
– Colţul Presei reprezintă zona rezervata jurnalistilor acreditati
– Networking-ul va fi completat prin facilitarea intâlnirilor cu companiile pe care le vizaţi ca şi posibili viitori parteneri

Argumente:

– Reprezintă un moment de referință pentru toți aceia care își desfășoară activitatea în acest sector
– Pune la curent participanţii cu tot ce este nou în piaţă
– Oferă sansa de a vă intâlni cu reprezentanti ai companiilor de producţie şi procesare
– Vă ajută să luaţi contact direct cu toate problemele, opiniile sau viziunile companiilor din industrie
– Puteţi face schimb de idei sau puteţi afla informaţii de culise
– Descoperi şi te inspiri din succesele altora
– Iei contact cu tot ce este nou în domeniu: tehnologii, servicii, tendințe de piață
– Participi interactiv la un dialog între industrie, autorități și specialiști

Pentru înscrieri și mai multe detalii, accesați http://www.roaliment.ro/produsul-romanesc/.