Stiri: Finante

„Project Management and European Funds Conference” are loc pe 5 februarie

20.01.2016

Conferinţa „Project Management and European Funds Conference” va avea loc pe data de 5 februarie, în cadrul Hotelului InterContinental București. Evenimentul este organizat de The Diplomat-Bucharest, sub Înaltul Patronaj al Ministerului fondurilor europene, împreună cu partenerul strategic PMI România.

„Arhitectura actuală a programului de finanțare europeană 2014-2020 oferă numeroase oportunități pentru punerea în practică a ideilor inovatoare și proiectelor ce pot fi finanțate prin fonduri europene. Programul continuă să ofere o gamă largă de oportunități statelor membre, cu peste 50 miliarde de euro distribuite prin fonduri europene în fiecare an, dedicate proiectelor în educație, cercetare, mediu, transport, cultură și dezvoltarea afacerilor”, au spus organizatorii conferinţei.

Potrivit acestora, cu toate acestea, finanțările prin fonduri europene nu sunt accesate atât de eficient cât ar putea, putând fi chiar ratate din cauza insuficientei planificări sau accesului precar la informație. În acest moment intervine managementul proiectului.

Astfel, dezvoltarea și implementarea proiectelor finanțate prin fonduri europene trebuie să urmeze reguli clare și comune statelor europene, indiferent de industrie sau de domeniu. Managerul de proiect este astfel cel care instrumentează aceste reguli comune și clare.

În cadrul evenimentului, The Diplomat-București are în plan să dezvăluie principalele constrângeri și cauze ale întîrzierilor în aceesarea, administrarea și punerea în practică a proiectelor finanțate prin fonduri europene și să pună în lumină povestile de succes în atingerea obiectivelor de finanțare

Printre speakerii care vor lua parte la eveniment se numără Aura Carmen Raducu, Minister of European Funds, Victor Bostinaru,Member of the European Parliament, Vice-President on Foreign
Affairs of the S&D Group, Teodor Darabaneanu, President PMI Romania Chapter şi Octavian Aron,
Public Manager, Member within the Executive Board of the Public Managers’ Trade Union.

Agenda evenimentului:

08:30 – 09:0 Înregistrare

09:00 – 9:10 Discurs de deschidere oferit Aura Carmen Raducu, ministrul Fondurilor Europene

9:10 – 12:0 Sesiune plenară

12: 00-12: 30 Q & A

12:30 Prânz și Networking

Printre temele dezbătute se numără:

• Importanța managementului de proiect, elementele de bază ale managementului de proiect, rol și etape în implementare

• Povești de succes în accesarea fondurilor UE: provocări și oportunități

• Managerii de proiect și manageri publici: disponibilitate, semnificație, necesitate

• Accesul la talente, disponibilitatea și retenția resurselor umane, statutul de programe de formare în PM

• Procesul managementului de proiect (PCM), aprobat de Comisia Europeană. Ce este, cum funcționează, cum se aplică în proiecte finanțate de UE?

• Arhitectura actuală a proiectelor cu finanțare europeană: Status, oportunități de investiții, actualizări

• Comunicarea și colaborarea dintre sectorul public și cel privat

• Construirea capacității administrative prin utilizarea managementui de proiect în fondurile EU

• Supravegherea, monitorizarea și controlul fondurilor UE