Stiri: Companii

Conferinţa „Workplace Safety and Management Forum” are loc pe 1 octombrie

25.09.2015

Ţara noastră se situează pe locul doi în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cele mai multe accidente fatale la locul de muncă. Plecând de la această statistică, Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group, va organiza cea de-a treia ediţie a evenimentul Workplace Safety and Management Forum, dedicată domeniului siguranţei şi securităţii la locul de muncă.

„Prevenţia accidentelor la locul de muncă nu se traduce doar prin grijă şi respectul pentru viaţă, ci şi prin reduceri substanţiale de costuri generate de scăderea ratei absenteismului şi creşterea productivităţii. Prevenţia înseamnă viziune de ansamblu şi acţiune în detaliu. Workplace Safety Management Forum reprezintă un reper în piaţă de profil şi ne bucurăm să venim în sprijinul unei astfel de iniţiative – în calitate de Partener Platinum. Ne identificăm cu obiectivele acestei platforme de nişă prin faptul că tratează siguranţă dintr-o perspectiva bidirecţională: a companiei şi a angajatului”, a precizat Florentina Taudor, General Manager, Renania.

Conferinţa va avea loc pe 1 octombrie. Participanţii vor putea lua parte la expunerea unor prezentări şi la iniţierea unor dezbateri cu privire la riscurile ocupaţionale şi bunele practici în domeniu.

Cele mai multe accidente au loc în domenii precum construcţii, industrie, transport şi depozitare, agricultură şi pescuit, iar aceste probleme arată importantă unei abordări complexe a siguranţei ocupaţionale

„Siguranţă ocupaţională reprezintă o provocare pentru angatori, având în vedere că statisticile, cel puţin la nivel european, sunt încă îngrijorătoare. Potrivit celui mai recent studiu realizat de ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Muncă) şi publicat în 2014, în UE au avut loc, în decursul unui an, peste 2,7 milioane de accidente grave şi circa 3.700 de accidente fatale la locul de muncă. Primul loc în topul ţărilor cu cele mai multe accidente mortale la locul de muncă îl ocupă Portugalia (4,3 la 100.000 angajaţi), iar pe locul doi este România (3,8 la 100.000 angajaţi)”, au afirmat organizatorii conferinţei.

Totdată, conferinţa Workplace Safety and Management Forum va pune în discuţie o serie de provocări şi soluţii pentru rezolvarea problemelor existente în ţara noastră.

Printre temele discutate în cadrul evenimentului se numără inovaţiile tehnologice în domeniu, instrumente de prevenţie ale accidentelor industriale, prevederi legislative din Europa şi România, riscurile psiho-sociale de la locurile de muncă, modalităţi de a invesţii în protecţia angajaţilor.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, calendarul complet şi invitaţii fiecărei sesiuni, va invităm să accesaţi www.conference-arena.com.