Stiri: Social

Conferintele BookLand Evolution 2019 Bacau

Conferințele BookLand Evolution 2019 ajung în Bacău

23.11.2019

Conferințele BookLand Evolution revin pe 28 noiembrie 2019 în Bacău, la Universitatea „Vasile Alecsandri” – Facultate de Litere, Amfiteatru‚ Dumitru Alistar‘ – Str Spiru Haret nr. 8. Evenimentul are loc în intervalul orar 10:00-14:00, fiind invitați să vorbească:

  • Tatiana Şoldeanu
  • Crina Mihailă
  • Dragoş Fînaru
  • Eliza Noemi Judeu
  • Cristian Ghingheş (aka Kristofer)
  • Augustin Mihailă
  • Alina Căprioară

Conferințele BookLand Evolution 2019 Bacău. 23 de orașe

În fiecare an, conferinţele poposesc în 23 oraşe, reunind 20,000 liceeni şi studenţi cu 200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere.

Conferințele BookLand Evolution 2019 Bacău. Succesul și fericirea

Tatiana Şoldeanu – Inspiring Coaching & Mastermind: „Ce este succesul? Dar fericirea? Ce putem face pentru a le atinge? Sunt întrebări la care tinerii, și nu numai, caută cele mai potrivite răspunsuri. ‘Transformă lumea într-un loc mai bun, făcând ceva pentru propria ta bucurie’ ne spune John A. Allison și aceste cuvinte reunesc, din punctul meu de vedere, răspunsurile la toate cele trei întrebări și… reprezintă ceea ce eu mă străduiesc să fac în viața mea.”

Conferințele BookLand Evolution 2019 Bacău. ”Frumusețea banilor”

Crina Mihailă – Fondatoarea Programului „Fumuseţea banilor”: „De când ne naștem până murim avem nevoie de bani și, cu toate acestea, de cele mai multe ori, nu ne învață nimeni nimic în școală sau în familie legat de acest subiect. Uneori subiectul banilor poate fi unul tabu sau chiar frustrant pentru anumite familii. Acest program îl desfăşor atât cu tinerii din facultăți cât și cu copiii din grădinițe, informațiile fiind adaptate pe nivelul fiecărei vârste. Tinerii au nevoie să învețe de la o vârstă fragedă funcțiile banilor pentru a evita frustrarea și împovărarea în viața de adult.”

”Libertatea adevărată înseamnă muncă”

Dragoş Fînaru – Learning Engineer: „Cred că tânjim, ca tineri, mai mult ca niciodată, după libertate. Înțelegând, greu totuși, că adevărata libertate este reprezentată de înțelepciunea cu care ne alegem… constrângerile. Că libertatea adevărată înseamnă muncă, înseamnă învățare, înseamnă pasiune, înseamnă dăruire, înseamnă… împreună. Că nu există ‘fac ce vreau, e viața mea’, pentru că nu trăim singuri în univers și cei din jurul nostru depind, țin, au nevoie, iubesc, cred, speră, fac planuri și visuri care ne includ și pe noi. Adevărata libertate înseamnă să alegem scopuri înalte, cărora să le servim cu rigurozitate, dăruire, înțelepciune și… drag.”

Conferințele BookLand Evolution 2019 Bacău. Tinerii au ceva de spus

Eliza Noemi Judeu – Actriţă, Director Teatrul Municipal ”Bacovia”: „Când spui actor înseamnă că trebuie să-l asculți pe omul ăla, are ceva de zis. Iar tinerii au ceva de spus, dar din păcate nu li se dă prilejul prea des de a se exprima și atunci fug la teatru, fug în teatrul lor.”

Antreprenoriat social

Cristian Ghingheş (aka Kristofer) – Coordonator Proiect, Consilier Local Independent, DJ, Blogger:Înclinația mea înspre antreprenoriatul social am pus-o în slujba comunității din care fac parte în calitate de Consilier independent la Primăria municipiului Bacău. Abilitățile mele de coordonare Societății Academice din România. Iar talentul scriitoricesc bloggului kristofer.ro unde îmi țin la curent fanii cu toate rezultatele muncii, cu opiniile și inițiativele mele. Mi-am asumat rolul de a comunica și a pune presiune pe cei responsabili să acționeze și să schimbe lucrurile. Cred sincer că asta trebuie să facem fiecare dintre noi, însă mai ales tinerii, căci noi ne dorim cel mai mult schimbarea.”

Conferințele BookLand Evolution 2019 Bacău. Starea de bucurie

Augustin Mihailă – Entertainer: „Cu o simplă căutare pe Google poţi să descoperi cum sunt făcute anumite trucuri. Dar nu despre asta este spectacolul de magie, ci despre cum îi poţi face pe oameni să se simtă în timpul spectacolului. Magia este ceea ce simte şi îşi imaginează fiecare. Pentru mine obiectivul este să-l fac pe om să nu se întrebe cum am făcut asta, ci să se lase fascinat şi să creadă că ceea ce a văzut este realitate. Pe mine mă motivează enorm starea de bucurie pe care reușesc să o generez!”

”Este o stare de urgență națională re-evaluarea educației tradiționale”

Alina Căprioară – Psiholog: „Cred că este o stare de urgență națională re-evaluarea educației tradiționale prin prisma valorilor psihologiei umaniste: conștientizare, libertate, autenticitate și responsabilitate. Modul ne-integrativ și ne-procesat în care se formează astăzi generațiile transformă România într-un pacient psihiatric anxios-depresiv. Doar introducerea conștientizării între obiceiurile pedagogice ar putea vindeca, elibera și responsabiliza emoțional generații întregi. Am creat o metodă de conștientizare și dezvoltare personală, Metoda C.L.A.R., pentru că acest lucru a încetat să mai fie un îndemn socratic, a devenit o prioritate națională”.

Intrarea este LIBERĂ!

Mai multe informații găsiți pe:

  • www.book-land.ro/conferinte
  • www.facebook.com/BookLandConferintesiTabere/
  • https://www.youtube.com/c/BookLandConferintesiTabere

Citește și Topul celor mai căutate cuvinte pe Google și pe Youtube, în 2019