Stiri: Social

Conferintele BookLand Evolution 2019 Focsani

Conferințele BookLand Evolution 2019 ajung la Focșani, pe 21 noiembrie

15.11.2019

Conferințele BookLand Evolution 2019 Focșani. În sesiunea de toamnă-iarnă Conferințele BookLand Evolution ajung pe 21 noiembrie 2019 19 la Focşani. Evenimentului va avea loc la Colegiul Național Unirea (Str. Cezar Bolliac nr. 15), în intervalul orar 12:00-16:00.

Conferințele BookLand Evolution 2019 Focșani. Ediția are următorii invitați:

 • Ana Acatrinei
 • Varujan Vosganian
 • Alice Pruteanu
 • Ioan Florea,
 • Bogdan Săcăleanu
 • Adrian Damian
 • Alexandra Tătaru

Anual, conferințele ajung în 23 orașe. Acestea reunesc:

 • 20,000 liceeni și studenți
 • 200 speakeri

Evenimentele le oferă acestora o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere.

Conferințele BookLand Evolution 2019 Focșani. ”Între educație și școală este un raport de la întreg la parte”

Ana Acatrinei – Fondatoarea evenimentului ‘Provocarea #V’: „Spunea Nichita Stănescu într-un interviu: ‘Dacă nu sunt motive să trăiești, atunci trăiește măcar din curiozitate.’ Faptul că trăim în era tehnologiei este pentru că cineva a fost curios la un moment dat să exploreze. De multe ori ne plângem justificat de deficiențele sistemului educațional, dar cu toate acestea școala este necesară, însă nu și suficientă, iar aici ar trebui să apară curiozitatea tinerilor de a explora diferite domenii și de a-și descoperi pasiunile. Între educație și școală este un raport de la întreg la parte. Încurajez voluntariatul în rândul tinerilor deoarece acesta contribuie la dezvoltarea personală, având posibilitatea cunoașterii unor informații pe care nu le pot afla de la școală”.

În România există această prejudecată că politicul și cultura sunt diferite

Varujan Vosganian – Scriitor, Economist, Om politic: „Se spune că politica separă şi cultura unește. În România există această prejudecată că politicul și cultura sunt diferite. Eu spun că, dimpotrivă, politica românească s-a născut din cultură. Toți marii oameni politici ai secolului XIX au fost mari oameni de cultură iar noi am făcut politică mare câtă vreme a fost făcută de aceşti oameni. Mai cred că fiecare lucru pe care îl scriem este o tentativă de a salva ceva din noi înşine. Eu, de fiecare dată când scriu o poezie, mă gândesc că, dacă aș fi dispărut cu o zi înainte, poezia aceea ar fi dispărut odată cu mine. Și încă nu știu câte lucruri sunt în mine care trebuie să fie născute înainte ca eu să plec.“

Conferințele BookLand Evolution 2019 Focșani. Eșecul este constructiv

Alice Pruteanu – Psiholog, Coach, Consilier Dezvoltare Personală: „Până la 19 ani ai voie să visezi și să pui în practică orice…pentru că ești adolescent. Gândurile tale de atunci îți formează convingerile de mai târziu. Trebuie să crezi că poți. Chiar dacă o iei de la zero și având că ‘armă’ doar încrederea în tine însuți. Dacă alergi, o să cazi…însă poți să te ridici. Eșecul – de care avem parte toți – este constructiv dacă vrei să înveți din el și să îți construiești stima de sine.”

Demersul nostru cultural mi-a schimbat

Ioan Florea – Preşedinte Asociaţia de Dezvoltare Durabilă „Focul Viu„: „Cred în voluntariat și beneficiile dăruirii de sine. La început a fost dorința ca visele să devină realitate… ne doream iubire și libertate… așa am descoperit înălțimile. Peste munți, prin păduri, peste pârâuri și sub cascade am descoperit forța pentru a merge înainte. Demersul nostru cultural mi-a schimbat viața…iar eu vreau să inspir cât mai multă lume cu povestea lui ‚Se poate!’.”

Conferințele BookLand Evolution 2019 Focșani.  Normalitatea devine un ideal de multe ori

Bogdan Săcăleanu – Comisar Garda Naţională de Mediu, Voluntar, Antreprenor: „Într-o lume în care schimbarea este singura constantă, în care oamenii întâi își creează așteptări și mai apoi oferă ceva la schimb, normalitatea devine un ideal de multe ori nu greu de atins, dar greu de menținut! Limitele impuse de ceilalți sunt, de fapt, constrângerile și presiunea societății care ne transformă, ne formează și ne impune regulile jocului. Importantă este povestea care rămâne! …la fel și la deșeuri, e important ce rezultă din ele! #reduce #reuse #recycle”.

Pur și simplu nu putem trăi fără artă. Fără cultură. Fără educație

Adrian Damian – Actor: „Pe scenă îți pui tot sufletul, tot harul, toată concentrarea și toată dăruirea. În slujba cui? A spectatorului, care a venit acolo să îi reamintești de cele mai frumoase emoții cu care omul a fost înzestrat. Sentimente cu care vrea să plece acasă, unde se va hrăni pentru o perioadă cu această hrană spirituală de care are periodic nevoie. Pur și simplu nu putem trăi fără artă. Fără cultură. Fără educație.”

Conferințele BookLand Evolution 2019 Focșani. Drumul de succes în viață al unui tânăr nu va fi pavat decât de propriile intenții

Alexandra Tătaru – Profesor, Publicist: „În școală, teoria și-a câștigat deja locul întâi, în defavoarea pragmatismului, adică prea puțin în direcția formării competențelor care ar putea pregăti tinerii pentru viața reală. Timpul nu e niciodată de partea noastră și trecem iute prin el. Ce mai rămâne de făcut? Simplu. La un moment dat, fiecare copil sau adolescent trebuie să conștientizeze că fără autoeducație, fără cărți și lectură, nu prea va exista determinare. Nu sunt suficiente cele dobândite în familie sau la școală. Drumul de succes în viață al unui tânăr nu va fi pavat decât de propriile intenții

Intrarea este LIBERĂ!

Mai multe informații găsiți pe următoarele site-uri:

 • https://book-land.ro/focsani/
 • www.book-land.ro/conferinte
 • www.facebook.com/BookLandConferintesiTabere/
 • https://www.youtube.com/c/BookLandConferintesiTabere

Citește și Examen Rezidențiat 2019. Câte locuri și posturi sunt scoase la concurs?