Stiri: Social

Conferintele BookLand Evolution Iasi 2019

Conferințele BookLand Evolution ajung pe 27 noiembrie la Iași

21.11.2019

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Conferințele BookLand Evolution revin pe 27 noiembrie 2019 în Iași. Evenimentul va avea loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (Aula Mihai Eminescu – Bd Carol I nr. 11), în intervalul orar 10:00-14:00.

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Invitații evenimentului sunt:

 • Raluca Sandu
 • Dana Chelariu
 • Ramona Gîrjan
 • Dan Trofin
 • Laura Daps
 • Florentina Berlan
 • Şerban Axinte

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Ce spun organizatorii

”În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre educație. Se pare că, ușor, ușor, românii realizează importanţa acestui pilon care stă la baza existenței unei societăți civilizate. Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de șase ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution”, au afirmat organizatorii.

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Profesioniști consacrați

Conferințele BookLand Evolution se bucură de prezența a unor profesioniști consacrați. Aceștia vin să încurajeze și motiveze elevii prin exemplul personal să facă alegerile potrivite în viață. În plus, ei se axează pe importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

În fiecare an, conferinţele ajung în 23 oraşe. Acestea reunesc aproximativ 20,000 liceeni şi studenţi. În plus, 200 speakeri oferă elevilor o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere.

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Valoarea educației

Raluca Sandu – Wedding planner & florist: „În ani mi-am modelat valorile, misiunea, scopul… De la dorința de a-mi demonstra că pot, la nevoia de a realiza că știu, la inevitabila luptă financiară și tot așa… Acum știu cine sunt, care este drumul și ce mă face fericită. Acum știu să fiu fericită, Știu că pot și Am ce îmi trebuie acum… Acum înțeleg ce valoare are educația, ce importanţă colosală are cunoașterea & dragostea de sine și că bucuria nu e depozitată în conturile din bancă.”

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Pasiune

Dana Chelariu – Inginer chimist, Doctor în geologie: „A avea mai multe joburi este pentru mine un stil de viaţă. Ca să ajung la asta, a trebuit să găsesc și ingredientul necesar. Drept pentru care acum mă ghidez după un motto: ‘Alege un job care îți place și nu va trebui să muncești nicio zi’. Cum am ajuns în acest punct este povestea vieții mele care are un singur cuvânt la bază, și anume PASIUNEA. Sper să transmit tuturor dragostea mea pentru om și nu în ultimul rând pentru cunoaștere.”

”Avem datoria față de noi înșine să ne urmăm visurile”

Ramona Gîrjan – Jurist, Antreprenor: „Cred că viața dăruită nouă este cea mai frumoasă provocare posibilă, învățându-ne să fim cei mai buni. Aceasta înseamnă că trebuie să ne identificăm pasiunile, să găsim inspirație în ceea ce ne înconjoară și să ne auto-motivăm să ne dezvoltăm continuu. Avem datoria față de noi înșine să ne urmăm visurile și să citim mai mult, căci, așa cum spunea și Thomas Carlyle -‘Ceea ce devenim depinde în mare măsură de ceea ce citim după ce toți profesorii noștrii au terminat cu noi.’”.

Dan Trofin – Jurnalist: „Nu le vom ști niciodată pe toate, important e să-nțelegem ceva din viața asta!”

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Identificarea potențialului și abilităților

Laura Daps – Consilier imagine: „Tinere, te provoc la un exerciţiu: care este povestea ta? Dacă ești pe calea cea bună şi încă faci parte din poveste, atunci te felicit din toată inima! Iar dacă răspunsul este “nu ştiu”, atunci îţi recomand să iei în calcul o perioadă de regăsire, eventual să urmezi o activitate care te va ajuta să îţi identifici potenţialul şi abilităţile. Pentru că în fiecare dintre noi există mult mai mult potenţial decât suntem capabili să conştientizăm!”

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Coaching-ul înseamnă devenire

Florentina Berlan – Coach, Terapeut, Trainer, Public speaker, Fondator „Povestind matematica”: „Dacă ar fi să descriu coaching-ul într-un cuvânt acesta ar fi ‘devenire’. În mai multe: creștere, înălțare, curaj, asumare, responsabilitate, conștientizare, integrare. Îmi plac tinerii și mă simt bine în prezența lor. Mă încântă faptul că sunt la început de drum, încă nealterați de fricile și programările vieții de adult și asta mă motivează să îi ajut să manifeste cea mai bună variantă a lor. În calitate de mamă, mi-am însoțit copilul pe drumul devenirii sale, oferindu-i libertate, sprijin și îndrumare. În calitate de trainer, am sădit semințele cunoașterii de sine și ale transformării în fiecare copil cu care am interacționat, cu respect față de comorile din el și cu multă iubire.”

Şerban Axinte – Cercetător Științific, Scriitor: „Toate vârstele omului sunt de aur doar că de valoarea unor perioade trăite ne dăm seama, de altele nu. Grație experienței și trăirii conștiente aceste vârste au un anumit grad de predictibilitate. Tinerețea e o stare specială a ființei pentru că nu știi, nu poți bănui ce te așteaptă.”

Intrarea este LIBERĂ!

Conferințele BookLand Evolution Iași 2019. Mai multe informații găsiți pe site-urile:

 • https://book-land.ro/iasi/
 • www.book-land.ro/conferinte
 • www.facebook.com/BookLandConferintesiTabere/
 • https://www.youtube.com/c/BookLandConferintesiTabere

Citește și Ce spun europenii despre comerțul internațional?