Petrol si gaze

CONFIND, producător de echipamente pentru industria petrolieră

01.07.2016

Compania este unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria națională de petrol și gaze. Înființată în anul 1991 cu capital integral privat, CONFIND s-a angajat încă de la început în dezvoltarea activităților de proiectare, fabricație și mentenanță a echipamentelor complexe  destinate industriei de petrol și gaze.

„Având o bogată experienţă de 25 de ani în domeniul proiectării, execuţiei şi instalării diverselor echipamente industriale, precum şi în domeniile testării și punerii în funcțiune a acestora, S.C. CONFIND S.R.L este unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi servicii din România în domeniul petrolului şi gazelor, fiind implicat atât în sectorul de producţie, cât şi în cel de rafinare”, declară Ioan Simion, președintele Consiliului de Administrație al CONFIND.

Un personal instruit, într-un mediu modern

CONFIND a avut o evoluție evidentă. Dacă la început, în anul 1991, numărul mediu de persoane care lucrau în cadrul companiei a fost de 15, la sfârșitul anului 2015, societatea a înregistrat un număr mediu de 1.153 de angajați. Totuși, vârful din acest punct de vedere a fost înregistrat în anul 2008, când în cadrul companiei lucrau 1.520 de persoane.

CONFIND își desfășoară activitatea cu personal instruit și autorizat ISCIR, TUV, BV, ADR, ANRE, INSEMEX, care corespunde cerințelor tehnice impuse de beneficiari.

CONFIND beneficiază de un personal instruit și de dotări moderne, ambele resurse fiind autorizate de instituții de specialitate

Dotările excepţionale, bazate pe o capacitate tehnică modernă şi puternică, împreună cu un Sistem Integrat de Management al Calității care permite controlul strict al tuturor factorilor de calitate, permit ca producția să se desfășoare la standarde înalte, utilizând tehnologii moderne cum sunt prelucrările mecanice pe mașini CNC(4 şi 5 axe), acoperiri metalice cu carburi şi HVOF, cromare până la 9 metri lungime, fosfatare, debitare CNC cu plasmă, sablare și vopsire cu supraveghere automată a procesului, laboratoare de control nedistructiv (Rx, US, PM, LP), laboratoare de încercări fizico-mecanice şi laboratoare pentru metrologie .

CONFIND deține următoarele capacități de producție: Prelucrări mecanice, Construcții Metalice și recipiente sub presiune, Montaj General, Construcții Montaj (proiecte EPCC), Articole din cauciuc, Mentenanță, Forjă şi Tratamente termice, Cromare şi Sablare/Vopsire. CONFIND are organizat un spaţiu de producţie dedicat pentru fabricarea echipamentelor din inox , dotat cu aparate de sudat automate, valţ, toate dedicate exclusiv prelucrării inoxului.

Secțiile de producție și atelierele CONFIND se întind pe o suprafață totală de mai bine de 30.000 mp, divizate în spații de fabricație a echipamentelor, spații de asamblare, instalații de tratament termic, forjă, standuri de probă, laboratoare, ateliere de proiectare, spații de depozitare deschise și acoperite, birouri.

Cu o acoperire națională, compania deține filiale în multe zonele ale țării. Pe lângă sediul social care se află la Câmpina și punctele fixe de lucru la Florești – Prahova, Berca – Buzău, Brăila și Suplacu de Barcău, societatea își desfășoară activitatea și pe diferite șantiere din țară.

Produse și servicii destinate atât pieței interne, cât și celei externe

„Prin asigurarea unui proces de îmbunătățire continuă a calității și livrării produselor sale, CONFIND a devenit unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria națională pentru echipamente petroliere, reprezentând astăzi nu doar un producător de elită pe piața echipamentelor petroliere complexe, ci și un realizator remarcabil de proiecte de anvergură pentru infrastructura industriei de petrol și gaze”, menționează președintele Consiliului de Administrație.

Fără o precisă  administrare a tuturor proceselor şi activităţilor de producţie nu se poate realiza calitatea şi trasabilitatea produselor cerute întotdeauna de clienţi. Sistemul Integrat de Management pe care îl utilizează CONFIND asigură gestionarea activităţilor companiei conform standardelor SR EN ISO 9001, SR EN ISO 14001, SR OHSAS 18001 și SA 8000.

Specific, pe gamă de fabricaţie şi produse, CONFIND posedă o serie de certificări, precum ASME / „U” Stamp pentru producția vaselor sub presiune, EN ISO 3834-2, EN 1090-2 (EXC3), DIN 18800 pentru structuri metalice. Pentru producerea diferitelor echipamente necesare activității de foraj și extracție, CONFIND deține următoarele certificări API: API Spec.Q1, APIQR, API Spec. 7-1, API Spec 7K, API Spec. 8C, API Spec. 11E, API Spec. 4F, API Spec. 5 CT.

CONFIND are o gamă largă de produse prin intermediul căreia poate asigura o bună parte din echipamentele necesare industriei de petrol și gaze. Din toată gama de produse și servicii oferite de companie, cele mai solicitate sunt execuția de proiecte EPCC, recipiente sub presiune, structurile metalice, pompele PCP, modulele containerizate, skiduri de măsură și proces, reparația rezervoarelor de mare capacitate, mentenanță și servicii pentru echipamente din câmpurile petroliere, activități de reparație pentru utilajul petrolier, prelucrări mecanice CNC.

CONFIND are o gamă largă de produse prin intermediul căreia poate asigura o bună parte din echipamentele necesare industriei de petrol și gaze

Pe lângă piața românească, unde este o prezență bine cunoscută unor companii importante precum OMV Petrom și ROMGAZ, CONFIND a exportat produsele sale și către piețe externe, precum Federația Rusă, Franța, Marea Britanie, India, Kazakhstan, Germania, Polonia, Bulgaria, Norvegia, Olanda, Kurdistan, Iraq, Sudan.

Extinderea gamei de fabricație – obiectivul principal

Industria de petrol și gaze a fost afectată, începând de la jumătatea anului 2015, de scăderea dramatică a prețului barilului de țiței, de la circa 100 de dolari/baril la circa 30 de dolari/baril. Din această cauză, cei care extrag țiței reduc investițiile, restrâng activitatea de mentenanță, își fac bugete de criză.

Aceste lucruri influențează negativ și activitatea firmelor producătoare de echipament petrolier, determinând CONFIND să își extindă colaborările și cu alți jucători importanți din piața românească, precum Romgaz sau Transgaz, și să dezvolte relații de afaceri importante cu Siemens, GDF Suez, IPSEN, Bentec. Ridicarea embargoului impus Iranului a permis societății să demareze o serie de acţiuni de prospectare a pieţei iraniene.

Toate aceste provocări nu au făcut decât să accentueze demersul constant al companiei de prospectare a altor pieţe şi de extindere a gamei de fabricație și de asimilare a noi echipamente petroliere. Astfel, planurile viitoare ale acesteia urmăresc asimilarea instalației de intervenție de 80 tf, fabricația de serie a pompei PCP multifazice, asimilarea de noi tipuri de unități de pompare pentru adâncimi mici și țițeiuri vâscoase, extinderea gamei de debite și presiuni la pompele GP aflate în fabricație, dar și dezvoltarea de noi tehnologii de proiectare și execuție.

CONFIND se află într-un continuu proces de modernizare și dezvoltare în vederea satisfacerii cerințelor clienților

„Obiectivul principal al CONFIND este satisfacerea cerințelor clienților pentru siguranța aplicațiilor în domeniul echipamentelor destinate industriei de petrol și gaze, astfel încât să ne asigurăm că produsele și serviciile oferite sunt în conformitate cu standardele și specificațiile aplicabile și că sunt îndeplinite cerințele de livrare din punct de vedere tehnic, dar și economic”, încheie Ioan Simion, președintele Consiliului de Administrație CONFIND.