Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Credit Europe Asigurări de către Ergo Austria

15.04.2016

Consiliul Concurenței a autorizat concentrarea economică rezultată în urma preluării Credit Europe Asigurări Reasigurări SA de către Ergo Austria International AG. Astfel, instituţia a evaluat operațiunea din punctul de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței pe piața serviciilor de asigurare și reasigurare.

Ergo Austria Internațional AG, parte a grupului Ergo, a intrat pe piața locală, în anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurări de Viață SA (Ergo România), al cărei obiect unic de activitate îl reprezintă asigurările de viață. Grupul Ergo este deținut în proporție de 99,69% de către Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasigurători mondiali.

Credit Europe desfășoară activități de asigurare generale, precum și servicii de reasigurare.

În urmă acestei tranzacții, Grupul Ergo va avea posibilitatea de a oferi pe piața din România atât asigurări de viață, cât și asigurări generale, inclusiv auto.

La începutul acestei luni, și Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea societății de asigurări generale Credit Europe Asigurări — Reasigurări de către grupul german ERGO.

Citiți și despre: