Stiri: Energie

hargaz

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Hargaz

27.08.2022

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Hargaz Harghita Gaz de către Premier Energy. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Premier Energy cumpără pachetul majoritar de acțiuni 

emise de Hargaz Harghita Gaz și, astfel, preia controlul asupra companiei.

Premier Energy S.R.L., parte din grupul de firme cu același nume, activează pe piața gazelor naturale din România ca distribuitor și furnizor. În plus, Premier Energy activează și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale.

 

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Hargaz

Hargaz Harghita Gaz S.A. este o companie activă pe piața gazelor naturale din România în calitate de distribuitor, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, respectiv:

  • proiectarea și executarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale,
  • proiectarea și executarea instalațiilor de utilizare a gazelor naturale.

 

Decizie Consiliul Concurenței

Până la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz S.A. a fost titular al unei licențe de furnizare a gazelor naturale.

„În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial”, se precizează în comunicatul de presă.

Citește și Analiză sectorială EY România