Stiri: Finante

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa asigurărilor

27.07.2015

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţie concurenţei de către Media Xprimm, UNSAR, societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare. Investigaţia Consiliului are ca obiect un posibil schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial între companiile concurente de pe piaţa serviciilor de asigurare. Investigaţia Consiliului Concurenţei a fost declanşată din oficiu.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile UNSAR, Media Xprimm şi la sediile unor societăţi de asigurare membre UNSAR, documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii aflându-se în analiza autorităţii române de concurenţă.

Inspecţiile inopinate ale Consiliului reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.