Stiri: Logistica

Prețul biletelor de avion 2024

Consiliul Concurenței analizează modul în care sunt stabilite prețurile biletelor de avion

28.05.2024

Prețul biletelor de avion 2024. Consiliul Concurenței a declanșat o analiză care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din România.

În cadrul studiului, autoritatea de concurență va analiza structura pieței serviciilor de transport aerian de călători din România, precum și mecanismele de funcționare ale acesteia, în contextul în care companiile aeriene au majorat considerabil prețurile biletelor de avion.

Prețul biletelor de avion 2024. Scumpiri

Analiza a fost declanșată în contextul creșterilor mari ale prețurilor biletelor de avion practicate de către companiile aeriene, odată cu ieșirea Blue Air de pe piață și a renunțării Tarom la operarea unor curse aeriene.

Astfel, vor fi analizate cererea și oferta de pe piață, nivelul de transparență a modului de stabilire a prețurilor biletelor practicate de către companiile aeriene, inclusiv de ajustare dinamică a acestora și vor fi identificate eventuale disfuncționalități ale pieței.

Propuneri și recomandări

La finalul analizei, Consiliul Concurenței va formula propuneri și recomandări în scopul eliminării posibilității de inducere în eroare a consumatorilor, iar în măsura în care vor fi descoperite încălcări ale legii, vor fi inițiate procedurile necesare pentru sancționarea acestora.

Citește și Studiu EY: Politici și controverse fiscale