Stiri: Energie

Proplast vrea sa preia grupul Omniform

Consiliul Concurenței analizează preluarea Forte Gaz de către Premier Energy

17.07.2017

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania Premier Energy SRL preia controlul unic direct asupra societăţii Forte Gaz GN SRL. Operațiunea de concentrare constă în achiziţionarea de către Premier Energy SRL a tuturor părților sociale ale Forte Gaz GN SRL de la asociații actuali, respectiv TRADE INVEST CAPITAL SRL și Mihai Ionuț Vilt.

PREMIER ENERGY a fost înfiinţată în anul 2007, sub numele de Petrom Distribuţie Gaze SRL, la acea data fiind controlată de OMV Petrom SA. În anul 2013, Ligatne Limited, Cipru, a preluat controlul acestei societăţii de la OMV Petrom SA, prin semnarea unui Acord de cesiune a părţilor sociale.

Grupul de societăți căruia în aparține PREMIER ENERGY este activ pe piețele furnizării și distribuției de gaze naturale.

Forte Gaz GN SRL este o societate activă pe piața furnizării de gaze naturale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.