Stiri: Social

Consiliul Național al Elevilor a lansat „Ghidul copiilor pentru adulţi”

01.06.2015

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, alături de Consiliul Național al Elevilor și UNICEF – România au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului, în cadrul evenimentului ”Azi vorbim noi!”. Cu această ocazie, Consiliul Național al Elevilor, susţinut de ANPDCA şi UNICEF, a lansat Ghidul copiilor pentru adulţi.

ANPDCA a folosit acest prilej pentru a susţine lansarea documentului, care conţine mesaje ale copiilor structurate pe mai multe domenii – piaţa muncii, educaţie, sănătate, violenţa asupra copilului, participarea copilului, voluntariat, copilul şi mass media, relaţia copilului cu familia, România noastră peste 20 de ani, numit “Ghidul copiilor pentru adulţii care decid viitorul lor – politicieni, guvernanţi, lideri formali sau informali”. Ghidul poate fi găsit pe site-ul www.copii.ro.

„Felicit Consiliul Național al Elevilor pentru tot ceea ce face! Cred că acesta a fost doar un prim exerciţiu, prin care invit tânăra generația să participe, de acum încolo, la luarea deciziilor care au legătură cu viitorul lor. Chiar îi propun domnului prim-ministru Ponta să distribuim ghidul tuturor membrilor Cabinetului”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

La fel, preşedintele ANPDCA, Gabriela Coman şi-a exprimat speranţa că manifestarea de ieri şi realizarea ghidului sunt doar un prim pas al colaborării ANPDCA cu Consiliul Naţional al Elevilor.

„Ghidul lansat este un rezultat concret al colaborării noastre, pe care ANPDCA şi l-a propus încă din momentul în care a fost luată decizia de a avea un parteneriat constant cu Consiliul Elevilor. De altfel, chiar astăzi am semnat un acord de parteneriat în beneficiul copiilor noştri, cărora le spun, cu drag, astăzi, “La mulți ani!” şi îi asigur că vom face tot ce ţine de noi pentru a le asigura o copilărie mai frumoasă”, a declarat preşedintele ANPDCA.

La rândul său, Sandie Blanchet s-a arătat bucuroasă că a avut oportunitatea de a asculta opiniile copiilor români şi mai ales pentru că, în ultimii ani, aceştia au redevenit o prioritate pentru România.

“Asistăm la o investiție tot mai mare în beneficiul copiilor din România şi am dori ca aceasta să se concentreze asupra serviciilor universale, bazate pe comunitate, adresate în mod special celor vulnerabili și familiilor lor.”, a adăugat reprezentantul UNICEF în România.