Construcţia centrului comercial ParkLake începe în decembrie

05.11.2013

Sonae Sierra şi Caelum Development vor începe în luna decembrie contrucţia noului centru comercial ParkLake, situat în sectorul 3, în estul Bucureştiului, deschiderea noului mall fiind programată pentru anul 2016, au anunţat cele două companii, într-un comunicat de presă.

Mall-ul reprezintă o investiţie de 180 de miloane de euro, va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 metri pătraţi şi 200 de magazine.

“Autorizaţia de construire pentru ParkLake, primită în septembrie 2013 şi care include îmbunătăţirile la nivelul conceptului centrului comercial aduse de cei doi parteneri din cadrul joint venture-ului, permite începerea dezvoltării”, se menţionează în comunicatul citat.

Licitaţia pentru lucrările de construcţie se află în desfăşurare, iar centrul va avea un design unic, prietenos cu mediul şi o ofertă inedită de activităţi sportive şi de petrecere a timpului liber, în directă legătură cu Parcul Titan, aflat în imediata vecinătate a acestuia.

„Suntem încântaţi că demarăm lucrările de construcţie pentru ParkLake şi că vom oferi bucureştenilor o experienţă inovativă de cumpărături. ParkLake va avea un mix de chiriaşi foarte variat, atât în ceea ce priveşte oferta de retail, cât şi cea de relaxare, şi va deveni una dintre principalele atracţii ale Bucureştiului datorită integrării zonei verzi adiacente din parcul Titan” a declarat Fernando Guedes Oliveira, CEO, Sonae Sierra, în comunicatul de presă.

Cu o amplasare în partea estică a Bucureştiului, în sectorul 3, ParkLake va fi la doar 10 minute distanţă de centrul oraşului şi va beneficia de o bună expunere stradală, datorată celor patru benzi ale străzii Liviu Rebreanu, prin care se realizează accesul.

Sonae Sierra deţine 49 de centre comerciale şi este prezentă în 12 ţări: Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, România, Croaţia, Turcia, Maroc, Algeria, Columbia şi Brazilia. Compania administrează şi închiriază 85 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,8 miliarde de euro şi cu o suprafaţă totală închiriabilă de 2.3 milioane metri pătraţi, care găzduiesc un număr de circa 8.500 de chiriaşi.

În 2012, Sonae Sierra a primit peste 426 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează, iar în prezent are 6 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 4 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

Caelum Developmenteste o companie specializată în investiţii şi dezvoltare imobiliară, deţinută de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienţă pe piaţa europeană de real estate. Având sediul central în Varşovia, grupul are un portofoliu extins de 36 de proiecte în Europa şi include 21 de centre de retail cu o suprafaţă brută de 200 000 metri pătraţi.

 

Citiți și despre: