Locuinte construite in Romania 2020

Construcţiile, creştere importantă în perioada ianuarie-august 2015

12.10.2015

În perioada ianuarie – august, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,1%, respectiv cu 11,4%, față de aceeaşi perioadă din 2014, potrivit datelor Institutulului Național de Statistică (INS).

Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 16,3%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 13,8% și la lucrările de construcții noi cu 9%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut în cazul construcțiilor inginerești cu 14,9%, clădirile nerezidențiale cu 8,7% și la clădirile rezidențiale cu 2,6%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 11,4%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale cu 17,6%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 10,7% și la lucrările de construcții noi cu 10,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut în cazul clădirilor nerezidențiale cu 11,3%, clădirilor rezidențiale cu 9,1% și construcțiilor inginerești cu 5,5%.

În august, față de luna precedentă, volumul lucrărilor a crescut ca serie brută, cu 5,2%, creștere evidențiată astfel: lucrările de reparații capitale cu 13,7%, lucrările de construcții noi cu 4,5% și lucrări de întreținere și reparații curente cu 2,3%.

Pe obiecte de construcții au crescut construcțiile inginerești cu 11,9%. Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 8,4%, respectiv cu 1,6%.

 

 

Citiți și despre:

  • Volumul lucrărilor de construcţii, în creştereVolumul lucrărilor de construcţii, în creştere În luna februarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 24,3%, […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădereVolumul lucrărilor de construcţii, în scădere În primele 10 luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,0%, respectiv cu […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în creştereVolumul lucrărilor de construcţii, în creştere Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 10,3% ca serie brută şi cu 10,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de […]
  • Lucrările de construcţii, în scădere în primele 11 luni din 2014Lucrările de construcţii, în scădere în primele 11 luni din 2014 În perioada ianuarie-noiembrie 2014, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile […]
  • Cum a evoluat sectorul construcţiilor în luna mai?Cum a evoluat sectorul construcţiilor în luna mai? În luna mai, volumul lucrărilor de construcții a crescut, față de luna precedentă, ca serie brută cu 12,3%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 2,8%, […]