Constructorul spaniol Viales

Despăgubiri de 3,5 milioane de euro pentru constructorul spaniol Viales

03.02.2020

Echipa de litigii din cadrul Reff & Asociații a reprezentat constructorul spaniol Viales într-un arbitraj comercial internațional privind un proiect de infrastructură rutieră. Compania a obținut despăgubiri de aproximativ 3,5 milioane de euro. În plus, pretenţiile autorității contractante, în cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro, au fost respinse integral.

Constructorul spaniol Viales. Procedură de arbitraj

Așadar, practica de litigii din cadrul Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal, a reprezentat cu succes un consorțiu de societăți din domeniul construcțiilor, al cărui lider este societatea spaniolă Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, într-o procedură de arbitraj comercial internațional legată de executarea unor lucrări de infrastructură rutieră de interes național în baza unui contract de tip FIDIC.

Disputa a vizat:

  • decizia autorității contractante de reziliere a contractului încheiat cu consorțiul de societăți din care face parte Viales Y Obras Publicas SA Cuenca
  • executarea obligațiilor contractuale de către ambele părți
  • prejudiciile cauzate ca urmare a neexecutării obligațiilor contractuale de către autoritatea contractantă.

Sentința favorabilă consorţiului reprezentat de Reff & Asociații este definitivă și executorie. Totuși, împotriva acesteia poate fi formulată o acțiune în anulare la Curtea de Apel București.

Constructorul spaniol Viales. Ce spun reprezentanții Reff & Asociații?

„Ne bucurăm că am putut reprezenta clientul nostru în acest proiect complex, precum şi că soluţia a răsplătit încrederea acestuia de a iniţia şi parcurge procedurile de soluţionare a disputei în faţa Curții de Arbitraj de la Bucureşti (CCIR). A fost un efort pentru care trebuie felicitată întreaga echipă de proiect, din care au făcut parte Raluca Rusu-Oană, Senior Associate, şi Lorena Slevoacă, Senior Associate”, a declarat Mihnea Galgoțiu-Săraru, Senior Managing Associate la Reff & Asociații și coordonatorul diviziei de litigii comerciale.

Constructorul spaniol Viales. Experiență

„Rezultatul din acest proiect dovedește încă o dată consolidarea practicii noastre de litigii comerciale, precum şi dezvoltarea experienţei echipei noastre în cazuri de arbitraj internaţional. În prezent, echipa noastră gestionează în paralel numeroase proceduri arbitrale în faţa Curţilor de Arbitraj de la Bucureşti (de pe lângă CCIR), din Viena (VIAC) sau Paris (ICC), grație încrederii acordate de clienții noștri”, a declarat Andreea Artenie, Partener la Reff & Asociații și liderul practicii de litigii.

Practica de litigii din cadrul Reff & Asociaţii cuprinde peste 20 de avocaţi. Aceasta acoperă toate tipurile de proiecte de litigii din mediul de afaceri:

  • cauze fiscale
  • dispute comerciale
  • dispute administrative

Citește și E.ON Energie România a pus în funcțiune „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș

 

 

 

Citiți și despre: