Stiri: Finante

Consultări privind actualizarea Codului Fiscal

02.07.2018

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a coordonat, săptămâna trecută, prima întâlnire cu mediul de afaceri, organizată pentru îmbunătățirea Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală și pentru crearea unui cadru fiscal predictibil și unitar.

Ministerul Finanțelor Publice apreciază în mod deosebit expertiza specialiștilor fiscali externi, al căror aport este important pentru completarea, dezvoltarea cadrului legislativ fiscal și eliminarea dificultății de aplicare.

”Suntem deschiși la orice propunere pertinentă din partea mediului de afaceri. Vrem să actualizăm transparent cele două Coduri fiscale, astfel că invităm la următoarele întâlniri și grupurile parlamentare interesate pentru a putea crea un text predictibil, unitar, simplu de înțeles și practic. Ne dorim să încheiem un pact fiscal care să asigure stabilitate economiei românești!” a afirmat dl. Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Consultarea, dialogul transparent și colaborarea cu membrii corpului specialiștilor din domeniul fiscal sunt esențiale pentru crearea unui cadru fiscal adaptat realității și identificării rapide a modalităților de implementare a propunerilor legislative inițiate.

Propunerile și calendarul întâlnirilor privind actualizarea celor două Coduri vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.