FMCG

Contec Foods

Contec Foods, produse într-o diversitate de rețete

01.07.2021

În luna aprilie a acestui an, compania a lansat o gamă diversificată de sosuri şi dressinguri care vin în completarea portofoliului de produse Olympia. CONTEC FOODS, unul dintre cei mai mari producători de conserve de legume și fructe din România, și-a  monitorizat atent întreaga activitate de producţie şi distribuţie în perioada aprilie 2020-iunie 2021, luând decizii importante la nivel managerial, decizii cu un efect benefic.

În condițiile în care pandemia de Covid-19 s-a prelungit, reprezentanții companiei au încercat să pună la punct și să implementeze politici şi proceduri specifice pentru eventualele cazuri de îmbolnăviri, să dezvolte capacităţi de comunicare între angajaţi, dar și să organizeze telemunca, astfel încât întreruperile activităţii să fie reduse la minimum.CONPHYS

Cu toate acestea, Contec a reușit să lanseze în luna aprilie a acestui an o gamă diversificată de sosuri şi dressinguri (Samourai, Sweet Chilli, Barbecue, Teriyaki și Gusturoi), cele 5 noi sosuri create venind în acest fel în completarea portofoliului Olympia. Cu aceste noi produse, Contec a înregistrat deja scoruri net superioare produselor cu care se află în competiție, rezultate evidențiate într-o cercetare de calitate, ceea ce conferă un plus de siguranță cu privire la modul în care aceste produse vor fi primite în rândul publicului tânăr.

Contec a lansat în luna Aprilie a acestui an, o gamă diversificată de sosuri şi dressinguri – Samourai, Sweet Chilli, Barbecue, Teriyaki și Gusturoi

„Am dezvoltat mai multe proiecte, s-au făcut teste pe produse noi, am lansat pe piaţă produse noi – Olympia varză călită, un produs de post, pe etichetă apare acest lucru şi este specificat chiar şi conţinutul de calorii (are 156 de calorii/porţie), dar şi altele, cum ar fi bulion cu ceapă şi usturoi sau o gamă nouă de toppinguri pentru îngheţată”, ne-a declarat Ph.D. Mehmet Tural, Director General Contec Foods.

Și pentru că publicul tânăr se regăsește în mare parte pe rețelele de socializare, pagina de Instagram Olympia România a înregistrat o creștere de peste 1.000 de fani, odată cu organizarea unei promoții giveaway pe pagină.

Contec, o gamă variată de produse

Ca și producător de conserve, Contec oferă o gamă variată de produse, de la conserve în oţet sau saramură (castraveţi, gogoşari, murături, ardei capia, sfeclă) până la produse din roşii şi derivate din roşii, acestea înregistrând vânzări de top în ultimul an. Atât brandul companiei deja consacrat – Olympia, cât și mărcile proprii alcătuiesc portofoliul Contec într-o diversitate de reţete, adaptate necesităţilor consumatorilor şi clienţilor.

Pentru a fi și mai aproape de clienți, de la începutul anului în curs, Contec a investit mult în marketing şi advertising și a rulat câteva reclame şi spoturi publicitare difuzate pe TV.

De la începutul anului în curs, Contec a investit mult în marketing şi advertising și a rulat câteva reclame şi spoturi publicitare difuzate pe TV

În plus, a derulat campanii pe YouTube și a început redifuzarea spotului Muştar din Tecuci, care în 2 luni a înregistrat peste 200.000 de vizualizări. În social media, 3 influenceri s-au alăturat activităților companiei şi promovează produsele Olympia pe conturile lor media.

„Toate aceste lucruri au avut ca scop creşterea vânzărilor, atât pe partea de retail, cât şi pe partea de HoReCa, și a determinat o dezvoltare a portofoliului de clienţi, în special în partea de sud-est a ţării şi în zona capitalei”, continuă Directorul General.

Investiții realizate în dotare și retehnologizare

În prezent, Contec Foods este singura companie cu echipă specializată la nivel național pentru domeniul Horeca. Compania are în momentul de faţă 500 de angajaţi, fiind în continuare în căutare de forţă de muncă şi personal, chiar dacă parte din fluxul de producţie a devenit  automatizat. În plus, compania continuă să investească în fiecare an în cele mai noi tehnologii, pentru a avea certitudinea că tot ce iese din fabrica proprie este de cea mai înaltă calitate.Cris-Prod-Comercial-

Anul trecut, spre exemplu, s-a investit suma de 1 milion de euro în robotizarea liniilor de producție, în nu mai puțin de 10 roboţi care eficientizează procesul de producție și asigură un nivel ridicat de performanță pentru operația de paletizare. Chiar dacă o parte din proces s-a robotizat, acest lucru nu înseamnă că factorul uman a fost eliminat, ba dimpotrivă, oamenii au fost realocaţi pe alte sectoare.

Contec Foods vine în sprijinul sectorului HoReCa

Sectorul HoReCa, un pilon important al economiei românești, este unul din domeniile care a fost și continuă să fie puternic afectat de pandemia de COVID-19. În aceste condiții, Contec Foods a încercat să vină în sprijinul HoReCa, învăţând, mai întâi de toate, cum să depăşească acest impas.

Reprezentanții companiei au participat la Retail & HoReCa Distribution Web Conference 2020, eveniment organizat online de către publicația Modern Buyer la sfârşitul anului 2020, în care au fost puse în evidență provocările acestei perioade şi modul cum pot fi depăşite, planificarea unui business pe termen scurt şi mediu (2020-2021) şi în perioada post-pandemie.

Contec Foods a încercat să vină în sprijinul HoReCa, învăţând, mai întâi de toate, cum să depăşească acest impas

„Analiza Distribuitori în Retail și HoReCa este un alt produs pe care l-am parcurs și care ne-a oferit atât date furnizate de alţi antreprenori şi manageri din sectorul privat, cât şi informaţii culese din surse oficiale (Ministerul de Finanţe ş.a.). Astfel, cu toate aceste informaţii, am încercat să venim în sprijinul clienţilor din acest domeniu, cu promovare, stabilitate, eficiență şi câteva discounturi şi promoţii”, menționează Ph.D. Mehmet Tural.

În perioada asociată crizei generate de COVID-19, au existat fluctuaţii în ceea ce priveşte vânzarea de produse din cadrul Contec Foods, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Compania a înregistrat o creştere de aproximativ 30% înainte de sărbătorile Sfintelor Paști, ulterior scăzând considerabil, iar în momentul de față vânzarea de produse se menține oarecum constantă.

Compania își dorește să cunoască în detaliu nevoile reale ale oamenilor, în orice moment, astfel încât să se afle în permanență în contact direct cu piaţa, să analizeze frecvent nevoile clienţilor şi să încerce să vină în întâmpinarea lor cu oferte şi strategii de marketing care să atragă clientul şi să crească astfel volumul de vânzări.

Contec Foods promovează un stil de viață sănătos

În ceea ce privește grija față de consumator, Contec Foods încurajează un stil de viață sănătos. Compania a început anul 2021 cu relansarea paginilor de Facebook și Instagram, dar și cu anunțarea colaborării cu patru bloggeri pasionați de gătit. Aceștia pregătesc, lună de lună, rețete rapide și delicioase cu produsele Olympia pe care le poate încerca oricine, acasă. Prin aceste colaborări, compania își dorește să își mărească vizibilitatea în mediul online și să le arate fanilor Olympia moduri noi în care pot integra produsele în bucătărie.

„Aceşti bloggeri adoptă un stil de viaţă sănătos, iar prin intermediul lor dorim ca şi consumatorii produselor noastre să le urmeze exemplul şi să-i încurajăm să consume cât mai multe fructe şi legume, mai ales din portofoliul variat pe care-l producem noi, la Tecuci”, precizează Directorul General.

Contec Foods colaborează și cu Lidl, retailerul care a filmat şi difuzat în luna martie un spot dedicat gamei Cămara Noastră, pentru care Olympia produce roşii tocate, zacusca muntenească tradiţională şi zacusca cu ciuperci.

Contec Foods colaborează și cu Lidl, retailerul care a filmat şi difuzat în luna martie un spot dedicat gamei Cămara Noastră

Spotul a fost filmat în cadrul fabricii din Tecuci și a permis recrearea meselor cu produse tradiţionale ce pot fi puse la dispoziţia oricărui român dornic de un preparat bun, gustos şi sănătos!

Cele mai importante proiecte de responsabilitate socială

Nici comunitatea nu a fost uitată, astfel încât Asociația de Binefacere – organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică, înființată în anul 2009 – a luat naștere la inițiativa patronilor Contec Foods și Marathon Distribution Group, domnul Atin Levent și domnul Suliman Aifun, care și-au propus să contribuie la îmbunătățirea situației umanitare a grupurilor dezavantajate.
Cantina socială, localizată în București, sectorul 2, pune la dispoziție, gratis, o masă caldă acelor persoane care nu au resursele financiare pentru a trăi, zilnic fiind oferită hrana pentru aproape 400 de persoane cu probleme sociale.

O a doua cantină socială a fost deschisă în Municipiul Turda, județul Cluj. Aceasta a fost înființată în anul 2019, iar în cadrul ei se asigură hrana pentru 250 de oameni nevoiași.

Contec Foods asigură, de asemenea, tot suportul și sprijinul necesar studenților din anii terminali, fie că aceștia fac practică în cadrul fabricii Contec Foods sau pur și simplu vizitează fabrica împreună cu profesori universitari, făcându-și astfel o părere despre viitoarea meserie de inginer în industria alimentară.

În fiecare an, compania primește cu bucurie vizita studenților din anii terminali ai „Facultății de Știință și Ingineria Produselor Alimentare”, din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, Galați

De-a lungul timpului, Contec Foods a venit în sprijinul diferitelor Asociații de binefacere din Tecuci și localitățile limitrofe, cum ar fi Asociația „Bunul Samaritean” Nicorești și Asociația „Balinte Ionela” Tecuci, unde, cu ocazia Crăciunului, au fost oferite cadouri copiilor din aceste centre.

Totodată, compania a sponsorizat diverse evenimente locale din Tecuci, cum ar fi Zumba, Festivalul „Insula” Tecuci și a venit în sprijinul bisericilor și mănăstirilor, cum ar fi Mânăstirea „Brazi” din Panciu, „Protoeria” Tecuci, Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Tecuci, Parohia „Sf. Dumitru” Piatra Neamț.

În anul 2020, Contec Foods a sponsorizat Asociația Handbal Club (AHC) POTAISSA Turda, handbal masculin, liga 1, echipă cu o performanță sportivă semnificativă în comunitatea turdeană.

În ceea ce privește rezultatele financiare, în anul precedent, compania Contec Foods a avut un curs constant din punct de vedere financiar, cu mici fluctuații valorice, iar pentru anul 2021 managementul estimează o creștere de cel puțin 10%, luând în calcul și măsurile de relaxare cu privire la situația Covid-19.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/contec-foods-in-topul-preferintelor-romanilor/