Stiri: Logistica

fabrica continental

Continental Timişoara va furniza anvelope pentru Jaguar

02.07.2015

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și unul din principalii producători de anvelope la nivel mondial, va furniza anvelope UHP (Ultra High Performance – performanță foarte ridicată) pentru automobilele Jaguar. Fabrica din Timișoara va produce și va livra anvelope pentru modelul XE, produs în Marea Britanie.

Acest parteneriat permite companiei să își consolideze operațiunile din România, axându-se pe produse cu valoare adăugată mare.

„Noul parteneriat este extrem de important pentru dezvoltarea activității noastre în România, fiind o confirmare a calității produselor create aici. Avem o tradiție de 15 ani în producerea anvelopelor, ceea ce ne permite să furnizăm companiei Jaguar modelele noastre de anvelope fabricate la Timișoara. Pe viitor, vom continua să îmbunătățim procesul de producție, pentru a ne putea extinde gama de anvelope, precum și pentru a continua și consolida parteneriatul cu această marcă premium”, a afirmat Klaus Ohlwein, directorul general al Continental Anvelope Timișoara. 

Jaguar va folosi modelele de anvelope ContiPremiumContact 5J și ContiEcoContact 5J, ambele cu dimensiunea de 17 țoli. Aceste anvelope oferă o excelentă performanță în sezonul cald, pe timp umed sau uscat, precum și o performanță optimă în materie de rezistență la rulare.

În cadrul acestui parteneriat, Continental Anvelope Timișoara va furniza 15.000 de anvelope din modelele ContiPremiumContact 5 și ContiEcoContact 5 începând cu anul acesta, după efectuarea testelor de către șoferii de la Jaguar pe autodromul MIRA din Anglia. Anvelopele vor fi destinate modelelor de automobile Jaguar pentru piețele din Europa și de la nivel global.

În prezent, compania produce o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, pentru a răspunde cererii de pe piață, inclusiv anvelope inovatoare pentru vehicule electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Din anul 2000, an în care a demarat procesul de producție în România, Continental Anvelope a investit peste 370 milioane de euro și a creat în jur de 2.300 de locuri de muncă. Investițiile s-au concentrat pe tehnologie de vârf, pregătirea angajaților, protecția mediului și responsabilitate socială. Continental Anvelope Timișoara livrează produsele sale de top clienților din Europa și din întreaga lume.