Stiri: Sanatate

Contract Colectiv de Munca 2019 sanatate

A fost semnat Contractul Colectiv de Muncă 2019 pentru angajații din sănătate

04.11.2019

Contract Colectiv de Muncă 2019 sănătate. Contractul colectiv de muncă pentru angajații din domeniul sănătății a fost semnat! Anunțul a fost făcut, în weekend, de către Ministerul Sănătății. Sorina Pintea, ministrul Sănătății și reprezentanții sindicatelor din Sănătate au semnat sâmbătă după- amiază Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate.

Contract Colectiv de Muncă 2019 sănătate. Ce spune ministrul Sănătății

”Este primul contract de muncă semnat după legea salarizării. Documentul este important pentru că stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizându-le cu noile prevederi legale. Contractul Colectiv de muncă preia și noul regulament de sporuri. În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016″, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Contract Colectiv de Muncă 2019 sănătate. Drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă

Contractul colectiv de muncă reprezintă documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare.

De asemenea, contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților.

Contractul colectiv de muncă la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi.

Ce spun reprezentanții Sanitas?

„Astăzi, 2 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Sănătăţii s-a semnat Contractul colectiv de la nivel de sector bugetar Sănătate pentru perioada 2019-2021. Contractul era în mare măsură negociat, astăzi s-au discutat doar articolele rămase în divergenţă, asupra cărora părţile au reuşit să cadă de acord!”, a anunțat Federaţia Sanitas.

Contract Colectiv de Muncă 2019 sănătate. Rezultatul negocierilor

Reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară precizează că acest contract colectiv de muncă este rezultatul negocierilor desfăşurate de-a lungul a peste doi ani de zile. Documentul include toate prevederile convenite de părţi de-a lungul acestei perioade.

”Documentul asigură respectarea principiului drepturilor câştigate şi crearea condiţiilor normale de desfăşurare a activităţii pentru angajaţii din sectorul public de sănătate”, potrivit Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Citește și Help Net a preluat farmaciile Proxi Pharm din Constanţa. Ce anunț a făcut compania?