Stiri: Logistica

Contracte de 14 milioane de lei pentru CN Administraţia Porturilor Maritime

15.01.2018

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) a anunţat semnarea a două contracte în cadrul proiectului Protect, în valoare totală de aproape 14 milioane de lei. Este vorba despre modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare şi de cale navigabilă, respectiv de proiectarea, construirea şi livrarea unei nave tanc autopropulsată.

Conducerea instituţiei a semnat două contracte în cadrul proiectului Protect, finanţat din fonduri europene. Astfel, unul dintre acestea se referă la modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare şi de pe calea navigabilă, acesta fiind adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanţa prin procedura de licitaţie publică în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea contractului este de 4.743.093 Lei (fără TVA), durata de execuţie fiind de 12 luni.

Obiectivul investiţiei este de a îmbunătăţi accesul maritim în Portul Constanţa prin înnoirea şi modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare şi a şenalului navigabil.

Cel de-al doilea contract a fost semnat cu SC Navrom Shipyard SRL Galaţi contractul pentru proiectarea, construirea şi livrarea în Portul Constanţa a unei nave tanc autopropulsată. Contractul a fost adjudecat prin licitaţie publică în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, iar valoarea acestuia este de 8.970.000 Lei (fără TVA), durata de execuţie a navei fiind de 18 luni.-9-4
.

.

Nava multifuncţională va avea 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanţe de navigaţie ridicate şi va asigura preluarea reziduurilor petroliere şi a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime româneşti şi în raza acestora. Totodată, nava va asigura preluarea combustibililor de la navele care urcă pe doc sau intră în reparaţii.