Stiri: Stiri

Contracte de finațare europeană de 600 milioane lei pentru IT&C

02.12.2013

Peste 50 de contracte de finanțare prin fonduri structurale a unor proiecte în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, în valoare de peste 600 de milioane de lei, au fost semnate de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica.

”ITC-ul este un domeniu care are capacitatea de a avea un impact transformator major și de durată asupra întregii societăți. Astăzi avem un exemplu concret în acest sens: agricultura, administrația, managementul resurselor publice, lupta împotriva corupției, securitatea cetățenilor, beneficiază în egală măsură și, de asemenea, sunt transformate de ITC”, a declarat ministrul pentru Societatea Informațională.

Conform acestuia cele 52 de proiecte semnate vor modifica modul în care resursele agricole sunt exploatate. De asemenea, se va schima felul de intreracțiune cu cetățenii, precum și modul în care instituțiile interacționează între ele.

La evenimentul de semnare a contractelor au participat primul ministru Victor Ponta și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Este vorba de 44 de proiecte pentru implementarea unor Registre Agricole Electronice în 36 de județe, cinci proiecte de e-guvernare și trei proiecte de interoperabilitate, proiecte care au o valoare totală de 628.652.588,38 lei.