Slide

Stiri: Sanatate

Contractul-cadru de acordare a serviciilor medicale

Contractul-cadru de acordare a serviciilor medicale a fost aprobat

25.06.2024

Contractul-cadru de acordare a serviciilor medicale. Executivul a aprobat Hotărârea privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Contractul-cadru de acordare a serviciilor medicale. Ce prevede actul normativ?

Actul normativ vizează continuarea implementării Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, modificările aduse vizând asigurarea accesului persoanelor neasigurate la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice și la servicii de confirmare a diagnosticului, la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice, la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice și la nivelul asistenţei medicale spitalicești.

Odată diagnosticați cu o formă de cancer, acești pacienți sunt tratați gratuit în cadrul Programului Național de Oncologie.

Totodată, persoanele neasigurate vor beneficia de aceleași servicii ca persoanele asigurate în vederea testării pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C şi la gravidă, virusul HIV.

Citește și Legea privind salariul minim european, aprobată de Guvern