Contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon a fost semnat

07.10.2015

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienții cu stadiul de fibroză F4.

Comisiile consultative de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății vor elabora criteriile de includere în tratamentul fără interferon.

Medicamentele vor putea fi prescrise pentru pacienții care îndeplinesc criteriile de includere în terapie, în baza aprobării emise de către Comisia de experți pentru afecțiuni hepatice de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Conform CNAS, prescrierea tratamentului și monitorizarea pacientului se va face de către medici de specialitate din nouă centre din oraşele București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea.

Dosarul trebuie întocmit de un medic specialist, iar în vederea aprobării va fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate cu care se află în relație contractuală doctorul de specialitate.

 

 

 

Citiți și despre: