Stiri: Finante

Controale ANAF 2021

Controale ANAF 2021: Noi acţiuni de control la operatori economici

25.10.2021

Controale ANAF 2021. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că a demarat 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziţionate şi utilizate de către aceştia.

Controale ANAF 2021. Ce au descoperit inspectorii?

În cazul operatorilor economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare.

Termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit.

Pe portalul ANAF, contribuabilii pot accesa informaţii detaliate despre conectare (Legislaţia, Ghidul conectării, evidenţa AMEF).

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător.

Citeşte şi Ghid fiscal pentru contribuabili. Ministerul de Finanţe şi ANAF, decizie importantă