Stiri: Agricultura

Controale în pieţe. Ce nereguli au găsit inspectorii DSVSA

20.04.2016

Inspectorii sanitari veterinari din Capitală au retras de la comercializare, în perioada 15 – 18 aprilie, peste 171,8 kilograme de carne și produse din carne, 10,4 kilograme produse din pește și 8 kilograme de făină, în urma verificărilor efectuate la 19 societăți comerciale, cu profil de activitate măcelărie, pescărie, magazine alimentare, iar amenzile au depășit 63.000 de lei, potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București.

Astfel, pentru deficiențele constatate (depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreținerea spațiilor și a utilajelor, ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare și neasigurarea trasabilității produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate depășit), inspectorii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 63.000 lei și 4 avertismente.

Controalele inspectorilor DSVSA București au fost realizate împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul Investigare a Criminalității Economice Sector 1-6, în baza programului comun de control.

Cantitatea de alimente retrasă de la comercializare a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Pe lângă programul comun de control cu reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectorii veterinari au mai efectuat 83 verificări în unități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, inclusiv control oficial (conform Ordinelor nr. 64/2007 și 113/2008), raportat la programele și tematicile proprii sau urmare unor sesizări primite.