Stiri: Sanatate

Comandamentul Sezon Estival 2023.

Controale în restaurantele de pe litoral. Ce nereguli s-au găsit

01.08.2016

În perioada 18.07.2016 – 24.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii de specialitate delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificaţi un număr de 251 de operatori din industria alimentară.

Controalele au vizat 114 restaurante, 2 pizzerii, 27 unităţi tip fast-food, 6 braserii, 20 unităţi tip bufet, 7 baruri, 5 beach baruri, 6 cantine, 45 magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 9 laboratoare cofetărie patiserie, 1 rulotă, 2 pensiuni, 1 depozit alimentar, 1 carmangerie, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 27 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.600 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare aproximativ 15 kg de produse alimentare(carne şi produse din carne), valoarea acestora fiind în cuantum de 162 lei.