Stiri: Sanatate

Controale în toate spitalele publice din țară, între 1 martie și 31 mai

17.01.2014

Ministerul Sănătăţii va efectua în perioada 1 martie-31 mai 2014 o amplă acţiune de control în toate spitalele publice din ţară, potrivit unui comunicat de presă transmis ieri de instituție.

”Ca urmare a mai multor informaţii şi imagini prezentate în ultimele zile de către unele mass-media privind condiţiile igienico-sanitare precare din unele unităţi sanitare, Ministerul Sănătăţii doreşte să reamintească faptul că în perioada 01 martie – 31 mai 2014, inspecţia sanitară de stat va demara o amplă acţiune de control în toate spitalele publice din ţară, urmând ca rezultatele să fie prezentate la sfârşitul lunii iunie”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Controalele au drept impulsionarea managerilor de spitale din România pentru aplicarea corectă a prevederilor legilor sanitare.

Ministrul Sănătăţii a mai anunțat că, indiferent de situaţia sistemul sanitar, în prezent, nesatisfăcător pentru pacienţi, cadre medicale şi pentru autorităţi, un standard elementar de curăţenie şi igienă trebuie asigurat de către toţi managerii unităţilor sanitare.