Motive deplasare intre localitati

Controale înainte de Sărbătoarile de Iarnă

01.12.2016

Poliția Română a intensificat, premergător sărbătorilor de iarnă, acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul tăierii, transportului şi comercializării de materiale lemnoase şi a „pomilor de Crăciun”.

Astfel, în perioada 15 – 24 noiembrie, polițiștii au constatat, la nivel național, 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, au aplicat 2.174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.256.000 de lei și au confiscat 583 de mc. de material lemnos, 475 de pomi de Crăciun și 1.595 de kg. de cetină de brad/molid.

La data de 15 noiembrie, inspectorul general al Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus intensificarea activităţilor desfăşurate de structurile de poliție în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi a „pomilor de Crăciun”.

Astfel, premergător sărbătorilor de iarnă, polițiștii acționează, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere, transport, prelucrare şi comercializare a speciilor tinere de arborete de răşinoase (brad şi molid), valorificate sub forma pomilor de Crăciun.

La activități participă polițiștii Serviciului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., poliţiştii cu atribuţii în domeniul silvic din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Echipele de control acţionează în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi pe drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare.

În perioada 15 – 24 noiembrie, polițiștii au constatat 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic și au aplicat 2.174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.256.541 de lei, dintre care 271 la legislaţia din domeniul silvic.

De asemenea, polițiștii au confiscat 583 de mc. de material lemnos, în valoare totală de 303.000 lei, 475 de pomi de Crăciun și 1.595 de kg. de cetină de brad/molid.

 

 

Citiți și despre: