Controale la patru firme de asigurări. Anunţul a fost făcut de ASF

12.06.2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că demarează o serie de controale la patru societăţi de asigurări: Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa. Motivul? Aceste companii nu oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe această temă la societăţile: Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa”, a anunţat ASF, într-o informare de presă.

Rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control.

Principalele obiective ale ASF sunt protecția consumatorilor şi asigurarea stabilităţii, transparenţei şi bunei funcţionări a pieţelor financiare non-bancare.

Punctul de vedere transmis de Groupama Asigurări

„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații, neverificate cu Groupama Asigurări, cu privire la imposibilitatea emiterii polițelor RCA cu durata de o lună de zile, Groupama Asigurări ține să precizeze că oferta companiei include polițe de asigurare RCA pe durată subanuală (de la 1 lună la 12 luni), care pot fi emise ȋn agenţiile Groupama Asigurări sau printr-o procedura dedicată și comunicată partenerilor noștri brokeri. Începând cu sfârșitul anului trecut au fost emise 1193 de polițe pe perioade altele decât 6 sau 12 luni, dintre care 452 pe 1 lună. Considerăm că înformațiile de acest tip, neverificate, nu fac decât sa aducă în mod nejustificat un nivel suplimentar de neliniște în piața noastră”, a afirmat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Asirom, despre controlul ASF:

„Oferta de răspundere civilă auto a Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG) include polițe cu durată subanuală (de la o lună, la maxim 12 luni), conform legislației în vigoare”, a precizat Asirom.

Astfel, comform societăţii, de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, Asirom VIG a încheiat 82.638 polițe RCA cu durata de o lună de zile.

„Informația apărută în spațiul public cu privire la faptul că Asirom VIG nu ar furniza polițe RCA cu durată de o lună este nefondată și riscă să afecteze încrederea clienților și stabilitatea pieței de asigurări”, mai spun reprezentanţii companiei de asigurări.

 

 

Citiți și despre: