Controale restaurante litoral 2019

Controale la restaurantele de pe litoral. Ce nereguli s-au găsit?

28.07.2017

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor (ANSVSA) au aplicat șapte sacțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017. Per total, au fost verificate 37 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante, două unități tip fast food, un magazin alimentar și o pizzerie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei. A fost eliberată şi o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un restaurant.

Inspectorii au constatat unele neconformități cu privire la:

– Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;

– Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

– Nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie;

– Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 

 

Citiți și despre: