Stiri: Agricultura

Controale pe litoral. Ce nereguli au găsit inspectorii ANSVSA?

19.08.2015

În perioada 10 – 16 august, în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu medicii veterinari oficiali detașați, au desfășurat activități de control în 209 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.

Controalele au vizat 81 restaurante, 22 unități tip fast-food, 9 braserii, 18 unități tip bufet, 3 pizzerii, 8 baruri, 2 beach baruri, 2 pensiuni, 34 magazine alimentare, 4 rulote fast food, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, 9 cantine, 2 tonete înghețată, unități localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea, depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.400 de lei.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 3.934 kg, lapte și produse lactate – 1.253 kg, pește și produse din pește – 968 kg, ouă – 82 kg.

Valoarea produselor confiscate şi retrase de la vânzare este de 41.933 lei.