Control DPS Aeroportul Otopeni

Control DSP Aeroportul Otopeni: Anunţ important

11.03.2021

Control DSP Aeroportul Otopeni. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că a deschis mai multe puncte de control pe Aeroportul Henri Coandă, ceea ce va duce la scurtarea timpului de aşteptare pentru pasagerii care sosesc în România. Mai exact, pe fluxul de sosiri internaţionale vor funcţiona opt puncte de control ale DSP, faţă de 3 până acum.

Control DSP Aeroportul Otopeni. Opt puncte de control

”Pe fluxul de sosiri internaţionale al aeroportului Henri Coandă vor funcţiona opt puncte de control ale DSP, faţă de trei până acum. Aceasta va conduce la scurtarea substanţială a timpului de aşteptare la control pentru pasagerii care sosesc din ţări aflate pe lista galbenă”, au afirmat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Identificarea resurselor necesare pentru suplimentarea personalului DSP din aeroport s-a realizat prin implicarea directă a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Transporturilor şi infrastructurii, alături de cei ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai CN Aeroporturi Bucureşti.

Control DSP Aeroportul Otopeni. Declaraţii

Cetăţenii care sosesc în România pe Aeroportul Intrenațional Henri Coandă București trebuie să completeze o serie de declaraţii și să le prezinte la controlul efectuat de către personalul DSP.

Paşii de urmat

Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară sunt următorii:

1. Accesați adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiți rețeaua WiFi Otopeni Airport, disponibilă în Terminalul Sosiri;

2. Completați datele solicitate de aplicație și validați, apoi trimiteți formularul;

3. Este important să menționați adresa de izolare sau să marcați adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

4. Veți primi un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;

5. Tipăriți declarația sau scanați codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și ridicați declarația de acolo;

6. Prezentați-vă la ghișeele DSP din aeroport.

Citeşte şi Condiţii călătorie Grecia vară 2021. Când se redeschid graniţele şi cine poate merge în vacanţă în această ţară?