Stiri: Retail

Sprijin financiar producători legume 2022

Controale în supermarketuri: Decizia luată de ministrul Agriculturii

10.12.2021

Controale în supermarketuri. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a dispus intensificarea acțiunilor de control privind verificarea modului de respectare a legislaţiei specifice din domeniul comercializării legumelor şi fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intraunional.

Decizia ține cont de specificul lunii decembrie reprezentat de sărbătorile de iarnă și trecerea în noul an, când volumul vânzărilor de legume și fructe proaspete înregistrează o creștere semnificativă.

Vor fi supuse controalelor de conformitate loturile de legume și fructe comercializate prin rețelele en-detail/cash&carry, tip market-uri/supermarket-uri/hipermarket-uri.

Anunţul făcut de ministrul Agriculturii

”Experții pe care MADR îi are la nivel central, dar și în teritoriu, vor face controale inopinate la magazinele care comercializează legume-fructe, pentru a verifica nivelul calității produselor. Pentru că am primit foarte multe reclamații în acest sens, avem această datorie față de români! În același timp, trebuie să protejăm producătorii și să îi încurajăm să-și continue activitatea, întărindu-și capacitățile de producție, astfel încât să devină sustenabili în piață. Așadar, îi îndemn pe toți românii să consume produse românești, rolul nostru ca stat fiind acela să ne asigurăm că acele produse, pe care ei le consumă, sunt sigure și de calitate foarte bună!”, a afirmat ministrul Adrian Chesnoiu.

Controale în supermarketuri. Abateri de la legislaţie

Controalele au drept scop depistarea, sancționarea și eliminarea tuturor abaterilor de la legislația specifică din domeniul producerii, depozitării, transportului și comercializării legumelor şi fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intraunional, în rețelele menționate.

În perioada următoare, ministrul Agriculturii a anunțat că va fi încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române și cu direcția Generală a Vămilor din cadrul Ministerului de Finanțe, care va permite efectuarea de controale încrucișate pentru a verifica anumite aspecte ce țin de importurile de legume și fructe proaspete.

Citeşte şi Programul supermarketurilor de Crăciun 2021 şi Revelion 2022