Stiri: Logistica

Controlorii de trafic aerian, în grevă

09.05.2017

Managementul ROMATSA a anunţat că a fost notificat de către sindicatul ATSR cu privire la organizarea unei greve de avertisment, programată pentru vineri, 12 mai, între orele 11:00 şi 13:00. În plus, managementul ROMATSA va depune toate eforturile necesare de a stopa declanşarea grevei de avertisment şi va continua negocierea cu partenerii sociali.

 

„Având în vedere situaţia actuală a conflictului de muncă din cadrul R.A. ROMATSA şi a unei posibile greve de avertisment programate vineri, 12 mai 2017, între orele 11:00-13:00, ţinem să asigurăm opinia publică de faptul că, în ceea ce priveşte siguranţa traficului aerian, acesta va fi asigurat la nivelul impus de standardele Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO) şi de regulamentele europene şi naţionale”, a anunţat ROMATSA.

Totuşi, în situaţia declanşării grevei de avertisment, conform Legii Dialogului Social nr. 62/2011, ROMATSA va asigura 33,3% din zboruri. Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de căutare şi salvare şi de urgenţă.

Aeronavele vor fi dirijate conform FLOW CONTROL-ului introdus de EUROCONTROL.