Stiri: Finante

Patria Bank credite pentru antreprenori

Contul de TVA cu zero costuri pentru antreprenori

18.10.2017

Încă de la începutul lunii octombrie, Patria Bank a lansat Contul de TVA, oferind tuturor clienţilor posibilitatea de a începe să-l folosească adoptând proactiv şi optional prevederilor Ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA-ului începând cu data de 1 octombrie 2017 şi obligatoriu din 1 ianuarie 2018.

“Promisiunea Patria Bank este de a susţine antreprenorii locali în a-şi dezvolta afacerea şi pentru a le uşura sarcinile administrative cât mai mult și a le lăsa timp să se ocupe de ceea ce este important pentru afacerea lor”, au afirmat reprezentanţii băncii.

Contul de TVA propus de Patria Bank vine cu ZERO costuri până la data de 31 martie 2018:

  • Zero lei (0 lei) comision deschidere cont curent TVA (în lei şi/sau în valută)
  • Zero lei (0 lei) comision lunar de administrare cont curent TVA (în lei şi/sau în valută)
  • Zero lei (0 lei) comision încasări interbancare / intrabancare (orice valoare) efectuată prin conturile curente TVA
  • Zero lei (0 lei) comision plăţi interbancare / intrabancare (orice valoare) efectuate prin conturile curente TVA (la ghişeu sau prin Internet Banking)
  • Singurul comision care va fi plătit de către clienţi este comisionul Transfond

Începând cu data de 1 aprilie 2018 se vor aplica comisioanele conform Listei de Tarife şi Comisioane ale Băncii pentru persoane juridice, în vigoare.

Până la această dată, clienţii persoane juridice care au solicitat deschiderea unui cont de TVA au realizat deja operaţiuni prin aceste conturi, acestea decurgând simplu şi uşor.

“Din discuţiile cu clienţii, aceştia s-au arătat deschiși în a se conforma în perioada opţională, pentru a testa procesul şi a evalua impactul la nivelul afacerilor lor, astfel încât la data de 1 ianuarie 2018 să fie pregătiţi. Clienţii existenţi pot deschide un Cont de TVA extrem de simplu, printr-o simplă solicitare către bancă şi prezentarea Certificatului de înregistrare TVA”, a mai anunţat banca.