Promovarea produselor agricole.

Cooperativa agricolă Ţara Mea susţine producătorii români de legume

14.05.2020

Cooperativa agricolă Ţara Mea a anunţat că a preluat, începând cu luna aprilie, activitatea de centralizare, stocare şi livrare a 150 de producători români de legume, urmând să îi ajute să livreze toate cantităţile obţinute către hypermarketuri.

Livrările către hypermarketuri au început deja, după un proces de înregistrare şi centralizare.

Cooperativa agricolă Ţara Mea. Pierderi uriaşe

Conform Cooperativei, în ultima perioadă, producătorii români s-au confruntat cu pierderi enorme, din cauza faptului că lanţurile de livrare au fost grav afectate de situaţia creată de coronavirus.

„Pentru că este extrem de greu să anticipeze comenzile, multe legume au rămas nerecoltate pe câmp sau nelivrate, aducând pierderi masive în activităţile micilor producători. Lupta dintre producătorii români şi hypermarketuri trebuie să înceteze. Ambele părţi au perfectă dreptate. Din verigă lipsea un lanţ, o altă meserie, aşa cum este peste tot în lume. De azi înainte, centralizarea comenzilor, sortarea ambalarea şi livrarea devin treaba specialiştilor de la Cooperativa Ţara Mea”, potrivit sursei citate.

Cooperativa agricolă Ţara Mea. Fermierii români pot oferi produsele necesare

România este capabilă să asigure consumul integral de legume şi fructe al locuitorilor săi. În acest context, reprezentanţii Cooperativei afirmă că fermierii români pot oferi produsele necesare, iar hypermarketurile, în ciuda părerii generale, vor să distribuie produse româneşti prin reţele proprii, însă singurele verigi lipsă în acest lanţ sunt absenţa aparaturii şi a centrelor de colectare şi lipsa de experienţă a producătorilor în estimarea, centralizarea, sortarea şi livrarea legumelor.

Ce spune preşedintele Cooperativei?

„Precomenzile şi însămânţarea trebuie făcute centralizat, cu un an înainte, pe baza estimărilor din anul trecut. E firesc ca un hypermarket să nu poată lucra cu 300 de producători mici. Aceasta este o altă activitate, care necesită organizare şi cunoaşterea perfectă a lanţului de producţie. Am preluat noi acest proces anevoios pentru fermierii români, pentru 150 de fermieri APIA, în această perioadă extrem de plină de încercări pentru ei. Am reuşit deja să îi centralizăm, să înţelegem nevoia fiecăruia şi din data de 6 mai să livrăm. Mesajul pentru hypermarketuri este: producătorii români îşi fac treaba lor: produc. Restul este altă meserie, nu trebuie condamnaţi. Mesajul pentru producătorii supăraţi pe hypermarketuri este: hypermarkepturile îşi fac treaba lor: vând. Centralizarea, respectarea comenzilor, ambalarea şi livrarea sunt altă meserie”, spune preşedintele Cooperativei Ţara Mea, Florin Burculescu.

Citeşte şi Miele România are un nou director general. Cine a preluat această funcţie?