Stiri: Sanatate

Cazuri tulpina OMICRON Romania

Decizie de ultimă oră privind copiii infectaţi cu COVID-19

15.09.2021

Copii infectaţi cu COVID-19. Părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, anunţă Ministerul Sănătăţii. Astfel, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.

Ordinul ministrului Sănătăţii

În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului Sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în trei niveluri de competența.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

Copii infectaţi cu COVID-19. Externarea

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.

Citeşte şi Vaccinarea elevilor 2021. Anunţul făcut de Comitetul Național de Vaccinare împotriva COVID-19