Stiri: Sanatate

Cord Blood Center a lansat un nou produs de recoltare a celulelor stem

09.05.2014

Banca de celule stem Cord Blood Center Medical a lansat un nou produs în medicina bazată pe utilizarea celulelor stem, constând în recoltarea de țesut placentar. Având denumirea CBC RED DIAMOND, acesta este cel mai complex produs existent în acest moment pe piața din România, oferind în plus față de procesarea sângelui și a țesutului de cordon ombilical, și procesarea de țesut placentar.

“Spre deosebire de celulele stem adulte, celulele stem derivate din placentă conservă caracteristici ale  celulelor stem embrionare, respectiv o mai mare capacitate de multiplicare și diferențiere celulară înspre diverse tipuri celulare. Astfel, ele au capacitatea de a vindeca o serie de patologii care aparțin de medicina regenerativă și pentru care nu a fost descoperit un remediu până în prezent, patologii precum: boli cardiace, ciroză, hepatită cronică, Alzheimer, diabet zaharat, insuficiență cardiacă etc”, au explicat reprezentanţii băncii de celule stem, într-un comunicat de presă.

Până în acest moment, două placente au fost recoltate și procesate cu succes în cadrul laboratorului din Cluj.

„Dacă celulele stem reprezintă șansa la viață, placenta reprezintă copacul vieții. Posibilitatea recoltării și depozitării de țesut placentar constituie un pas important pe scara evoluției medicinei regenerative, care, sperăm noi, va crește calitatea vieții. Suntem bucuroși că am ajuns până aici și avem încredere că, odată cu lansarea pachetului CBC Red Diamond, vom reuși să le oferim oamenilor o nouă sursă terapeutică extrem de prețioasă”, a declarat Speranța Arciudean, Director Medical Cord Blood Center Group.